CAZ NEMAIÎNTÂLNIT LA REFERENDUM – Un sfert din președinții secțiilor de votare din Maramureș s-au retras

0
492
Foto: Antena3

CAZ NEMAIÎNTÂLNIT LA REFERENDUM   Un sfert din preşedinţii secţiilor de votare din Maramure s-au retras, până acum, din aceată funcţie. Trendul este generalizat, în mai toate judeţele ţării. Pregătirile pentru referendum sunt în toi. S-a ales Biroul electoral Judeţean, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, iar lucrurile s-au derulat, până aici, conform normelor, scrie Adevărul.ro.

Numai că, la nivelul întregii ţări, dar şi a judeţului Maramureş, a apărut o situaţie nemaiîntâlnită la alte alegeri. Preşedinţii secţiilor de votare se retrag în masă. În Maramureş, un sfert dintre cei care au ieşit în urma tragerilor la sorţi preşedinţi de secţii de votare au solicitat retragerea.

Am avut 125 de solicitări până în acest moment. Cei mai mulţi invocă motive personale. În această situaţie se va solicita la Tribunalului Maramureş înlocuirea acestora”, a arătat un reprezentant al Biroului Electoral Judeţean pentru Adevărul.ro.

Preşedinţii secţiilor de votare au fost aleşi în urma tragerilor la sorţi care au avut loc la Tribunalul Maramureş, în şedinţă publică. În 28 septembrie au fost aleşi preşedinţii celor 435 de secţii de votare din Maramureş, din care, până în 2 octombrie, s-au retras 125. Biroul Electoral Judeţean Maramureş urmează să ceară Tribunalului Maramureş înlocuirea preşedinţilor care s-au retras. Apoi, aceştia vor fi instruiţi cu privire la sarcinile şi obligaţiile care le revin.

 

Sursă info: Adevărul.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.