CAZ ÎN MARAMUREȘ – Patru copii părăsiți de mamă trăiesc în condiții greu de imaginat. Merg desculți la școală și mănâncă pe la vecini

5
20562

CAZ ÎN MARAMUREȘ  Patru copii părăsiţi de mamă din localitatea maramureşeană Handalu Ilbei trăiesc la limita sărăciei, lângă tatăl lor, într-o căsuţă mică, sărăcăcioasă, gata să se dărâme. Au zile în care mănâncă doar fructe de pădure, dacă nu-şi fac milă vecinii să le pregătească ceva de mâncare.

Un tată cu patru copii din Handalu Ilbei trăiesc la limită, într-o căsuţă sărăcăcioasă. Mama lor i-a părăsit în urmă cu aproape un an, iar de atunci, de ea nu mai ştiu nimic. Copiii au probleme de adaptare, însă în lipsa unor evaluări ale specialiştilor merg la o şcoală normală, unde fac faţă cu greu cerinţelor. Din păcate, sărăcia şi lipsurile vin, de obicei, „la pachet” cu alte necazuri.

Cei patru minori trăiesc doar din alocaţie şi din puţinii bani pe care îi primeşte tatăl lor, muncind prin sat, cu ziua. Însă nu mereu. Câteva femei din vecini îşi fac milă şi le mai oferă micuţilor o farfurie cu mâncare, ori o vorbă bună. Rodica Mureşan, o femeie a cărei mamă locuieşte în vecini de cei patru copii, spune că a încercat să se implice să-i ajute, însă fără succes, până acum.

Am fost personal la Primăria Cicârlău (de care aparţine satul) şi am sesizat Asistenţa Socială despre cazul lor. Au spus că nu le pot da ajutor social, pentru că bărbatul nu munceşte în folosul comunităţii. Şi eu sunt absolvent de Asistenţă Socială şi cunosc legea. Dar trebuie văzut fiecare caz în parte, unii oameni chiar nu sunt capabili de muncă. El a muncit o perioadă în folosul comunităţii, dar pe urmă n-a mai mers”, explică Rodica Mureşan. Ea mai arată că cei patru copii au vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. „De când a plecat mama lor, fata cea mare se ocupă de spălat şi gătit. Numai că nu au, bieţii de ei, uneori, nimic ce pune pe masă. Se plâng tatălui lor că le e foame şi nu au nimic ce să mănânce. Au zile în care tot ce mănâncă sunt fructe de pădure”, mai spune ea revoltată.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.