CAZ CUTREMURĂTOR ÎN ITALIA – Români plătiţi cu 1 euro pe oră, trataţi ca nişte sclavi

0
703
foto observator

CAZ CUTREMURĂTOR ÎN ITALIA Carabinierii au eliberat 35 de muncitori români de la o fermă unde erau trataţi precum nişte sclavi.

Loading...

 

Conaţionalii erau obligaţi la muncă zilnică de până la 17 ore, fără zile de odihnă şi erau plătiţi cu un euro pentru fiecare oră muncită în fermă, potrivit Antena 3.

Două persoane au fost arestate. Este vorba de fermierul italian şi un român, mâna dreaptă a străinului. Şi alţi trei români sunt cercetaţi penal pentru acte de violenţă în acest caz.

Ferma la care munceau românii se afla în sudul Italiei, într-o provincie mai săracă aflată în apropiere de Taranto.

Cei 35 de români, bărbaţi şi femei, fuseseră recrutaţi direct din România.

Oamenii plecaseră din ţară cu promisiunea unui loc de muncă normal. Erau, însă, forţaţi să muncească de dimineaţă şi până seara.

Totodată, erau găzduiţi în condiţii de-a dreptul inumane. Ei nu aveau acces la duşuri decât cinci minute pe zi, fără apă caldă.

Nici banii de salariu nu erau aceiaşi cu cei negociaţi de fiecare în parte. Din salariu li se reţineau diferite sume pentru plata transportului din România şi alte cheltuieli reale sau imaginare, astfel că nu primeau mai mult de 200 de euro pe lună.

Pe hârtie, socoteala era alta şi plata mai mare, dar fermierul avea un om de încredere, tot un român de 25 de ani, care îşi însoţea conaţionalii la bancă şi, prin violenţe şi ameninţări, le lua aproape toţi banii. Cei care se revoltau erau pedepsiţi cu brutalitate.

Info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.