MĂSURI DE URGENŢĂ – Cătălin Cherecheș: „Astăzi prioritățile sunt: curățenie, drumuri, zone verzi și ordine publică!”

9
12204

MĂSURI DE URGENŢĂ Prioritățile, în această perioadă, la nivelul Administrației Publice Locale sunt curățenia, drumurile, zonele verzi și ordinea publică. Anunțul a fost făcut de către Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, în cadrul unei conferințe de presă.

La întâlnirea cu reprezentanții mass-media Cătălin Cherecheș a punctat care sunt măsurile luate de urgență pentru eficientizarea activității dar și care sunt acțiunile și proiectele pentru perioada imediat următoare.

„Problemele sunt pe trei paliere: salubrizare, zone verzi și drumuri. Bineînțeles că de aici putem extinde la alte subiecte legate de câini, legate de căruțe sau cerșetori, legate de ordinea publică în general. Dar vreau să vă spun că astăzi prioritatea numărul unu este să facem curățenie în oraș.

Și am stabilit refacerea programului de salubrizare a municipiului Baia Mare. Am constatat că luna trecută municipiul Baia Mare a cheltuit 800.000 de lei pentru curățarea orașului, sumă pe care o cheltuia orașul și în trecut când era impecabil și era curățenie.

Deci tot ceea ce au lansat unii sau alții că este mult, că este scump sau că s-au redus costurile este poveste. Nu s-au redus costurile ci doar s-a redus calitatea și eficiența salubrizării și acest lucru mă deranjează.

Am dorit cu foarte mult calm să le transmit celor care se ocupă de salubrizare, inclusiv celor din primărie care monitorizează salubrizarea, cei din Poliția Locală care verifică aceste acțiuni și societății Drusal că salubrizarea este o prioritate și programul va fi modificat începând de luni în mod oficial, dar neoficial s-a început deja să se intervină mai amplu în anumite zone”, a arătat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Potrivit primarului municipiului Baia Mare, programul de salubrizare va fi structurat pe două paliere.

Conform JurnalMM, este vorba despre un orar zilnic, axat pe zona centrală, străzile principale inclusiv din cartiere și bulevarde dar și zonele pietonale ample, dar și un program săptămânal în fiecare cartier, unde se va acționa într-un mod amplu.

Primul cartier în care se va interveni, începând de luni, este cartierul Vasile Alecsandri urmat mai apoi de cartierul Gării și Săsar. Cel mai probabil orașul va fi adus la nivelul salubrizării impuse în urmă cu un an în termen de două săptămâni.

Mai mult, majorarea tarifelor de salubrizare solicitate de către societatea Drusal nu va fi susținută de către primarul Cătălin Cherecheș.

Reluarea proiectelor abandonate în domeniul dezvoltării zonelor verzi este un alt demers care va fi realizat la nivelul Administrației Publice Locale în perioada următoare.

Proiectele reluate astăzi și uitate timp de un an de fosta conducere interimară a orașului sunt Parcul de pe strada Coloniei Topitorilor dar și Câmpul Tineretului.

Cele două planuri de dezvoltare vor fi continuate după data de 1 iulie, când lista de investiții va putea fi modificată astfel încât fondurile necesare celor două proiecte să fie alocate.

„Problema drumurilor este una gravă, din punctul meu de vedere. Am avut o întâlnire cu cei de la Vital, care prin relaționarea pe care au avut-o cu diverse firme care au lucrat pentru apă și canalizare sunt principalii vinovați pentru starea drumurilor din multe cartiere băimărene.

Mă refer aici la Valea Borcutului, Ferneziu, Firiza, cartierul Săsar și zona Bilașcu. Vom avea două moduri de abordare. Unul foarte urgent, în a repara într-o variantă provizorie lucrurile care sunt apreciate într-un mod grav. Pe de altă parte de astăzi începând se va interveni pe bulevardul București și pe strada Industriei, două zone care sunt deja de Cartea Recordurilor.

Nu am văzut în viața mea zone în care să se intervină mai mult la repararea drumurilor, iar drumurile respective să rămână tot proaste. Mă refer la zona Podul Industriei până la intersecția cu Lucaciu și vorbesc de bulevardul București de la intersecția cu Unirii până la intersecția cu Culturii.

Vom interveni nu pentru plombări ci se va face o frezare integrală a carosabilului și se va trage un covor asfaltic integral de la intersecția Unirii cu bulevardul București până la intersecția Culturii cu bulevardul București, respectiv de la intersecția Unirii cu bulevardul București în jos spre tipografie și zona Semilunei, inclusiv cu schimbarea bordurilor din sensul giratoriu și asfaltarea completă până la ieșirea dinspre Baia Mare spre Cluj.

La fel se va interveni pe Podul Industriei”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Alături de aceste două străzi importante din municipiu, în reabilitare vor intra și tronsoanele rutiere de pe strada Victoriei, strada Victor Babeș, strada Progresului, strada 8 Martie-Lunci, strada Forestierilor și Valea Borcutului, ultimul urmând a fi integral refăcut pe întreg tronsonul.

De asemenea, strada 22 Decembrie și strada Culturii vor intra în reparații imediat după ce se va finaliza intervenția la rețelele de apă și canalizare.

Conform Jurnalmm, în cadrul conferinței de presă, primarul Cătălin Cherecheș a mai punctat și alte aspecte importante, sectoare în care se vor interveni de urgență în perioada următoare. Este vorba despre:

 • un amplu proiect prin care Colegiul Transilvania să devină o școală profesională cu importanță regională, unitatea de învățământ având zone de cazare și ateliere. De asemenea, Administrația Locală nu va renunța nici la ideea unui liceu englez-german, iar dezvoltarea Liceului de Arte va rămâne o prioritate, în continuare.
 • un plan de dezvoltare prin care zona Cuprom să fie valorificată astfel încât perimetrul să se transforme în timp în parc industrial. Mai exact, în perimetrul respectiv se va realiza extinderea străzilor Horea și Luminișului, străzi care vor traversa platforma Cuprom și se vor intersecta în strada Forestierilor.
 • Poliția Locală va trebui să se ocupe în termen de două săptămâni de rezolvarea problemelor legate de câinii fără stăpâni, cerșetori și căruțe.
 • revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a impus taxarea pensionarilor de peste 70 de ani pentru transportul în comun. Conform legii această categorie de persoane beneficiază de gratuitate, beneficiu care va fi menținut și în acest an în municipiul Baia Mare odată cu revocarea hotărârii. De gratuitate sau tarif modic vor beneficia și elevii sau studenții dar și pensionarii sub 70 de ani.
 • zonele Craica, Cuprom, Horea, Ferneziu, Gării și Pirită urmează să fie asanate, Administrația Publică Locală dorind astfel să genereze o soluție inteligentă a integrării romilor. Este vorba despre un proiect prin care vor fi acordate persoanelor de etnie romă din Baia Mare loturi de teren pentru a-și construi case civilizate, din cheltuiala proprie, respectând proiectele puse la dispoziție de către Administrația Publică Locală.
 • înființarea unei societăți comerciale care să aparțină de Consiliul Local și care să se ocupe de servicii de salubrizare stradală și menajeră, deszăpezire, întreținere zone verzi și clădiri sau adaptarea Serviciul Public Ambient Urban acestor tipuri de activități.
 • închiderea parcării din fața Cinematografului Minerul.

„ Există o nedumerire, mai ales în Primărie, că sunt cam și relaxat. Mi-am propus să schimb metoda de abordare și să lucrez din pix. Cel mai tare lovești așa. Să nu se mai ferească de atitudinea mea fizică și verbală, ci de pix. Voi fi cu zâmbetul pe buze dar cu foarte multă pastă în pix.

Oricum va urma o restructurare a Primăriei Baia Mare și a serviciilor publice. De asemenea, se va face și o reevaluare a întregului personal. O să îi rog pe cetățeni să înțeleagă că este o perioadă de o lună de zile, un termen pe care le-am dat și colegilor pentru a aduce orașul la zi.

Asta nu înseamnă că trebuie să se apuce peste trei săptămâni de lucru, ci trebuie să se apuce de astăzi de lucru și dacă termină în două săptămâni cu atât mai bine”, a concluzionat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

9 COMENTARII

 1. Ai uitat ceva Cataline :restructurarea schemei de personal la VITAL ,si punerea la dispozitia cetatenilor un birou (telefon)ptr sesizarea si rezolvarea REALA a problemelor care tin de aceasta societate. Domnilor pute orasul a canal iar cei care trebuie sa le curete sint niste obraznici care aproape sar la bataie daca le pretinzi sa-si faca treaba cum trebuie (gen importantul ,de neinlocuitul sofer BARTOS,sau superstresatilor dispeceri,etc).Trebuie facuti sa inteleaga ca ei nu ne fac un serviciu gratuit sau prost platit ci unul platit cu un pret aproape cel mai mare din tara (si daca nu ma credeti intrebati-l pe TOLAS ,el fiind omul pe care-l oprea lumea pe strada si ii spunea ce pret mic au baimarenii la apa si canal ,cu ceva timp inainte de scumpire si deci omul care stie exact care este pretul in tara la aceste servicii) ETC.ETC.ETC.

 2. Cei care au lucrat la aductiunile de apa pe strada 22 Decembrie au distrus toate bordurile si o parte din trotuare.Ar fi cazul ca cei de la Vital sa repare tot ceea ce s-a distrus prin oras,nu sa luam credite sa reparam ce au distrus ei.Oricum la cei care au cedat instalatiile si s-au trezit cu sume astronomice in afara de reesalonare nu au avut scăderi,astfel incat Vitalul a incasat multe milioane moca.

 3. Sa nu uite de sensul giratoriu de la Italsofa,e o mizerie de intersectie coordonata si realizata de Rob-Tagarlas.Atata au putut.

 4. reparatii la terenul de joaca din fata Muzeului de Etnografie-Muzeul Satului.Barbul Out ! Piata Izvoarele igienizare,reabilitare si Muresan Out ! SPAU,sange proaspat,Ghetie Out.

   • Foarte rau,daca le e frica de Barbul inseamna ca s-au compromis si ii are pe toti la mana,ceea ce ne spune tot despre serparia din administratie.Si cand ma gandesc ca sunt multi care inca cred ca nustiu care liberal,pemepist,userist sau pesedist ar face minuni,cand am vazut ca intr-un an ne-au dus la sapa de lemn.Sper ca treaba cu parcul industrial sa nu ramana o poveste,iar construirea unui astfel de parc i-ar aduce lui Chereches numai laude si ar linisti carcotasii care sustin ca pune doar panselute,taie iarba si asfalteaza.Sa speram ca poate si vrea.

    • Parc industrial nu o sa vezi! Acei cativa investitori din zona, care platesc cu minim pe economie, nu au nevoie de concurenta, sa le rapeasca forta de munca, sau sa fie nevoiti sa plateasca salarii decente, ca lumea sa nu plece si au parghiile necesare sa blocheze parcurile, deci ramanem cu parcurile de panselute.

 5. Totul foarte frumos si organizat..dar oare de zona Motorului,Margeanului care arata ca dupa bombardament,sunt sobolani,iar sanizarea(ce ie aia)zona de garsoniere pare a fi din filmele de groaza,ce canalizari,care trotuare…..alea pe care abia umbli…mai bine va convingeti singuri(doar daca ne vizitati)..multumim pentru tot(nimic)…

 6. Am uitat ceva ,desi sint convins ca ne batem gura (tastatura )degeaba :s-au inmultit si extins nepermis de mult in spatiul pietonal ,asa zisele terase .sint zone si aici nu pot sa nu amintesc concret de cele doua „terase „din zona pizza plus ( pe Traian) unde abia te mai strecori printr mese pline de bautori si fumatori exemple demne de urmat ptr.copii care pina nu de mult se dadeau pe role sau trotinete pe acel trotuar fiind un pic si mai putin expusi traficului stradal.Si toate astea dupa ce celor cu barul de linga farmacie li s-a dat aprobare (cum oare !?)de modificare a fatadei cladirii prin inchiderea acelui spatiu de la intrare (era acolo un fel de „intrind”,o alveola ) inchidere facuta peste noapte,pentru ca mai apoi smecherul proprietar sa-si mute incet,incet ,mai intii o masa (cica ptr fumatori) apoi doua ,apoi ………gata. Smecherii isi fac facutele -si spun smecherii ptr ca sint convins ca de exemplu acea inchidere de alveola nu s-a aprobat oricum,si nici mutarea circiumii in strada nu s-a aprobat oricum- noi ne batem gura degeaba iar socitatea noastra tinde spre civilizatie si confort,impinsa si sustinuta de un aparat administrativ pus numai si numai in slujba cetateanului platitor de taxe si impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.