CÂT DE CONVENABIL… – Barbul și-a dat demisia după ce a lăsat orașul fără deszăpezire, însă primarul a reușit să redreseze situația

6
3086

CÂT DE CONVENABIL…  La scurt timp după ce directorul Direcției Publice de Dezvoltare Publică, Vasile Barbul, și-a anunțat demisia de la Primăria Baia Mare, motivul acestei acțiuni nu a întârziat să apară.

Vineri, 2 martie, Baia Mare a fost acoperită de zăpada. Deși meteorologii anunțaseră din timp faptul că vom avea parte de ninsori abundente, pe străzile (chiar și arterele principale) orașului a fost aproape imposibil de circulat. Pe lângă șoferi, pietonii au avut și ei mari bătăi de cap în a circula prin oraș, trotuarele fiind acoperite total cu omăt.

Toată situația, care ne amintește de zilele grele de care am avut parte iarna trecută, a apărut după ce directorului executiv Vasile Barbul i-a venit ideea strălucită de a da dispoziția ca, din 1 martie, cele 30 de utilaje pregătite pentru astfel de situații să fie reduse la 5. Acest demers a creat un haos total pe străzile orașului și i-a pus pe băimăreni (și nu numai) într-o situație extrem de dificilă. Reamintim, asta în condițiile în care meteorologii anunțaseră cu mult timp înainte faptul că vom avea parte de ninsori abundente.

Primarul Cătălin Cherecheș, plecat fiind la București pentru o întâlnire cu Primul Ministru al României, cu ministrul Fondurilor Europene și cu cel al Dezvoltării, a făcut o solicitare scrisă celor responsabili de deszăpezire și celor care au realizat raportul prin care susțineau modificarea contractului de deszăpezire prin reducerea numărului de utilaje de la 30 la 5, prin care să i se comunice oficial cine preia responsabilitatea siguranței circulației și asigurarea siguranței cetățenilor Băii Mari.

Evident, pregătit fiind pentru o astfel de situație și fugind de răspundere, Vasile Barbul și-a prezentat demisia din funcția de director executiv.

Revenit din București la ora 20:00, primarul Cătălin Cherecheș a convocat o ședință de urgență a Comandamentului de iarnă, cerând imperios luarea măsurilor pentru intrarea în normalitate.

După ce a lăsat băimărenii cu ochii în soare, directorul demisionar a fost ieri noapte urgent înlocuit de primar și de câțiva angajați dinamici care au recuperat deficiența generată de fostul director, primarul preluând comanda și, până la 5 dimineața, a fost alături de colegii din primărie și muncitorii de la deszăpezire.

Astfel, după ora 20, în loc de 5 utilaje, pe străzile din Baia Mare au ieșit 15 utilaje. După câteva ore de muncă și coordonare serioasă, arterele orașului erau curățate, iar în cursul zilei a început acțiunea în cartiere.

ActualMM
Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

  1. No, no… Mare zarva la primarie … Ceva baiuri ?! … Ashe da bace Cataline, salarii mari si raspunderile trebuie sa fie maxime … Baiu mare, problema este ca dupa dezapezire , ca si la romanii au talent, primaria s-a plafonat doar la talentul de plantat arbusti [ probabil sa tai frunze la caini o sa fie meseria viitorului] … montat bancute pt. puturosi [ probabil sa nu ameteasca] … si cu siguranta trofeul pus in joc Matura de Aur castigat de primarie in fiecare an [ atentie, probabil nu stiti, Matura de Platina nu exista] … Intrebare … Next Level, cand urmeaza ?! [adica investitori seriosi si parcuri industriale] … P.S. practic , esecul oricarei actiuni importante asumate ar trebui urmat de o demisie de onoare … Ma intreb, pt. nenumaratele promisiuni, cine raspunde sau cine are Onoare ?! …

  2. Ca de obicei primarul era plecat dar s-a intors si a salvat situatia. Au fost doar 2-3 zile de deszapezit toata iarna in Baia Mare iar deszapezirea de model european promisa de primar a dat roade(a reusit sa scape de o persoana care il incomoda).Oare Barbul ar fi putut sa ia vreo decizie fara sa stie Catalin de ea ?

  3. imi pare rau dar stirile de pe site-ul dumneavoastra sunt penibile. practic si celelalte site-uri locale sunt ridicole. doar stirile nationale va depasesc deoarece au flux ma mare. mie imi place Primarul dar cu stiri de genul acesta, aplaudace pana la penibil, nu ii faceti nici o favoare. practic site-ul e o oficina. in aceste conditii ma simt obligat sa imi fac cat mai repede un site de stiri pentru Maramures: fara mila si echidistant.

  4. Hope you feel better. I had the flu/virus for six weeks starting the end of November 2017! No fun! Then, I got a cold for another ten days in January, 2018. Point being, you really have to take care of yourself – chicken soup, plenty of fluids, and plenty of rest! The column will be here! Thanx for putting up that lovely farm housebut we can wait! Take care of yourself 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.