CARITABIL – Daruri pentru familii şi copii nevoiaşi din Baia Mare

0
524

390 de familii defavorizate din Baia Mare, precum şi 150 de copii, au primit pachete cu alimente cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, din partea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei, de pe lângă Catedrala Episcopală din municipiu.

“Mulţumim Bunului Dumnezeu că a făcut milostenie şi de data aceasta pentru noi, membrele Asociaţiei Femeilor Ortodoxe. Dacă cineva spunea că minunea nu se vede ci se simte, să ştiţi că noi, fetele asociaţiei, simţim minunea şi braţul lui Dumnezeu în fiecare activitate pe care o desfăşurăm. Dacă înainte cu câteva săptămâni nu ştiam ce o să punem în pachete şi dacă mulţi poate s-au supărat pe noi pentru că am spus că nu ştim dacă o să avem posibilitatea să dăm şi câte pachete o să facem, prin mila lui Dumnezeu şi prin oamenii cu suflet mare care sunt alături de noi de 11 ani, am reuşit şi de această dată să facem, după cum vedeţi, în jur de 1.100 de pachete care vor fi ditribuite la 390 de familii şi 150 de pachete pentru copiii acestora şi pentru copiii noştri”, a declarat Varvara Pop, preşedinta Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei, de pe lângă Catedrala Episcopală din municipiu.

12999606_1221011594583555_491092413_o

Pentru aceştia, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” de pe Bulevardul Unirii s-a dovedit a fi neîncăpătoare. A fost al unsprezecelea an în care cei cu care soarta a fost mai puţin generoasă au primit ajutor de la inimoasele membre ale Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei, de pe lângă Catedrala Episcopală din Municipiu.

13016749_1221011591250222_1152347518_o

”Iată, am venit astăzi să aduc cuvântul şi gândul de mulţumire şi de recunoştinţă al primarului municipiului Baia Mare, a domnului Cătălin Cherecheş, pentru aceste femei minunate care, iată, de 11 ani se jertfesc pentru a aduce o undă de speranţă, pentru a aduce un pachet care nu trebuie să fie foarte, foarte bogat ci gestul pe care aceste femei de 11 ani îl fac, este plin de bogăţie şi plin de căldură”, a subliniat preot Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare.

Prezent la eveniment pentru a sfinţi bucatele a fost şi PS Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, cel care le.-a vorbit celor prezenţi despre faptele de milostenie şi despre rolul mironosiţelor.

13035468_1221011584583556_902923330_o

”Dragii mei, este un moment de bucurie pentru cel ce dă şi pentru cel ce primeşte. De bucurie, de împlinire şi de solidaritate creştină sau de filantropie creştină pentru că iată, Femeile mironosiţe, aşa cum le-am numit noi de la început şi care au o istorie aparte în paginile Sfintei Scripturi, aşa cum a început istoria lor şi rolul pe care l-au avut în timpul Mântuitorului, când întreţineau comunitatea din avutul şi din darul lor şi-l urmau pe Hristos cu multă fidelitate şi nu s-au despărţit de Mântuitorul nici la patimi, nici la suferinţă, nici la cruce, şi-au primit bucuria Învierii şi vestea Învierii Domnului primele, iată, acelaşi lucru îl fac şi astăzi. Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei de pe lângă Catedrala noastră Episcopală, îmi place să leg numele de catedrală pentru că aici au loc toate evenimentele filantropice de mare importanţă şi anvergură organizate de această asociaţie, nu se despart nici astăzi de Hristos, înţelegând ceea ce Mântuitorul a spus: dacă veţi face unuia din aceşti mici ai mei, Mie mi-aţi făcut”,a explicat PS Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului.

După o slujbă de Te Deum a urmat un scurt concert de pricesne susţinut de mai mulți copii printre care și cei asistaţi zilnic de asociaţie.

13064110_1221011581250223_1363247833_o
Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei acordă zilnic asistenţă socială pentru 15 copii şi 20 de vârstnici, iar numărul celor care sunt asistaţi lunar se ridică la 85.
Asociaţia a luat fiinţă în urmă cu 11 ani, din iniţiativa PS Părinte Justin Sigheteanul, fiind una dintre asociaţiile reprezentative din cadrul Episcopiei.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.