CAPITALA EUROPEANĂ A TINERETULUI 2022 – Finalistă după prima etapă, Baia Mare a depus documentația pentru a doua rundă a competiției. În noiembrie aflăm dacă luăm titlul!

0
219

12 orașe europene s-au înscris în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2022. După prima rundă, doar 5 au mai rămas, printre care și municipiul Baia Mare!

CAPITALA EUROPEANĂ A TINERETULUI 2022 Duminică, 26 mai 2019, a fost depusă documentația pentru cea de a doua etapă a competiției. Baia Mare va fi prezentă în fața juriului la mijlocul lunii noiembrie, urmând ca pe data de 21 noiembrie să fie dat câștigătorul.

„Mai puțin de șase luni ne mai despart de un moment extrem de important pentru viitorul municipiului Baia Mare: titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2022. După prima rundă din competiția pentru obținerea titlului am ieșit finaliști. Am depus duminică, 26 mai 2019, candidatura municipiului Baia Mare în calitate de oraș finalist pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022, în cadrul rundei II a competiției. Am transmis documentația care constituie o dezvoltare detaliată a conceptului din prima rundă, pe baza evaluării și recomandărilor primite. Peste 65 de organizații de la nivel local, național și european au contribuit la realizarea candidaturii noastre. De asemenea, 650 de tineri voluntari și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oraș și candidatură.

Ne-am construit proiectul candidaturii pe Cercul Urban de Tineret, un concept care aduce laolaltă temele dezvoltării urbane, tinerilor și a sustenabilității pe termen lung.Candidatura va fi evaluată de către un juriu internațional, se vor formula recomandări de îmbunătățire, iar Baia Mare va depune candidatura finală până la 22 septembrie. Apoi, în mijlocul lunii noiembrie, ne vom prezenta în fața juriului. Câștigătorul va fi anunțat în seara zilei de 21 noiembrie 2019. Să ne țineți pumnii, iar la final să ne bucurăm împreună: Baia Mare – Capitala Europeană a Tineretului 2022”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.