CANICULA REZISTĂ – Cea mai fierbinte zi din ultimii 10 ani! Sudul și sud-estul țării ard, în Baia Mare se anunță ploi

0
242

In acest moment sunt in vigoare doua coduri, unul galben si unul portocaliu, insa meteorologii anunta ca, mai ales pe seara, nu sunt excluse ploile, ba chiar furtunile cu grindina.

Astfel, duminica vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, temperaturile maxime vor fi de 38…40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.In regiunile vestice, nordice si centrale, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista in urmatoarele zile in regiunile sudice si estice.

In Bucuresti sunt anuntate duminica 38 de grade Celsius, la Constanta 34, iar la Craiova 37 de grade Celsius. Ploi sunt anuntate la Baia Mare si Cluj-Napoca, unde temperatura maxima e de 29 de grade Celsius, Brasov, unde se inregistreaza 33 de grade, Galati, unde sunt 38 de grade Celsius, Suceava si Timisoara, unde temperaturile sunt de 31, respectiv 30 de grade.
Luni, temperaturile scad usor, in Bucuresti inregistrandu-se 36 de grade, la fel ca la Craiova si Galati, iar la Constanta 33, la fel ca la Iasi. Sunt anuntate ploi la Baia Mare si Cluj-Napoca (29 de grade Celsius), Brasov (30 de grade), Suceava (28 de grade Celsius).
Marti, temperaturile cresc din nou. La Bucuresti, unde vantul va fi cel mult moderat, se vor inregistra 37 de grade Celsius, la fel ca la Craiova. Mai cald de atat va fi la Galati, unde sunt anuntate 38 de grade Celsius. 35 de grade Celsius se vor inregistra la Iasi si Timisoara, 32 la Brasov si Cluj-Napoca, 31 la Baia Mare si Suceava.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.