CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE SHOTOKAN – O medalie de aur, trei de argint și șapte de bronz pentru sportivii de la CS Condor Baia Mare

0
159

CAMPIONATUL EUROPEAN DE KARATE SHOTOKAN  În perioada 17-19 noiembrie, în Pardubice, Cehia, s-a desfăşurat cea de a 9-a ediţie a Campionatului European de Karate Shotokan WSF, la care Clubul Sportiv „Condor” Baia Mare a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi 7 de bronz la categorii individuale.

Pentru al doilea an consecutiv Tudor Abagiu a devenit campion european, obţinând medalia de aur la categoria Kumite individual Shobu Ippon, junior III (-56 kg), dar şi o medalie de bronz la kumite WKF. Rezultate de excepție au obţinut şi ceilalţi sportivi care au făcut parte din lotul deplasat la competiţie.

Luca Pop Balaş – locul 2 la Kumite individual Shobu Ippon (-50 kg) şi bronz la kumite individual WKF, categoria juniori III (-50 kg), Laurenţiu Costinaş – două medalii de bronz, la Kumite individual Shobu Ippon şi Kumite individual WKF la categoria juniori II, -52 kg, respectiv Calin Paul Pop bronz la Kumite individual Shobu Ippon la categoria  juniori II (14-15 ani, -52 kg).

Cel mai tânăr reprezentant al clubului la acest concurs Andrei Costinaș a reușit să obțină o medalie de argint la categoria Kumite individual Shobu Ippon copii 10-11 ani  (-38 kg), la prima sa participare la un campionat international.

Nici fetele componente ale lotului deplasat în Cehia nu s-au lăsat mai prejos.

Astfel, Kiss Imola a obținut locul 3 la Kumite individual Shobu Ippon categoria juniori III  (-52 kg) , iar Daiana Ghita, senioara lotului, a obținut o medalie de argint și una de bronz la Kumite individual Shobu Ippon, respectiv kumite individual WKF.

Pe lângă performanțele obținute la probele individuale, sportivii de la CS Condor Baia Mare au mai adus acasă și o medalie de argint (Ghita Daiana), respectiv două de bronz (Costinaș Laurențiu, Pop Paul Călin, Abagiu Tudor și Pop Bălaș Luca) la probele pe echipe la care au participat.

Performanţele sportivilor antrenaţi de Sensei Viorel Duţă (6 DAN) sunt demne de apreciat, având în vedere că, la startul competiţiei s-au aflat peste 500 de sportivi, din 18 de ţări. De menționat că la acest campionat Romania s-a situat în topul clasamentului pe națiuni, obținând cele mai multe medalii de aur.

Informații furnizate de C.S. Condor Baia Mare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.