CAMPANIE Penitenciarul Baia Mare – Oferta educationala pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor

0
406

În perioada 21 – 29 februarie 2012, specialişti din cadrul Penitenciarului Baia Mare desfăşoară o campanie de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Programul campaniei de promovare a ofertei educaţionale vizează informarea elevilor din nouă instituţii de învăţământ ale comunităţii locale.

Oferta educaţională a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor este de aproximatix 370 de locuri în instituţiile de învăţământ proprii şi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care asigură pregătirea funcţionarilor publici cu statut special, astfel:

*Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, prin intermediul Facultăţii de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice”/studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”.

*Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, cu specializările „Psihologie – informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

*Institutul Medico-Militar, Bucureşti organizează cursuri în specializările medicină, medicină dentară, respectiv farmacie.

*Academia Tehnică Militară, Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc, locuri disponibile pentru sistemul penitenciar fiind în cadrul Facultăţii de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultăţii de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.

*Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare, în domenii de licenţă:  Ştiinţe Militare şi Informaţii, specializarea Management economico–financiar (Finanţe-contabilitate), Ştiinţe administrative, specializarea Administraţie publică (Intendenţă).

*Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, Piteşti asigură formarea şi pregătirea de specialişti pentru sistemul penitenciar, pentru specializările: auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii sau bucătar.

*Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an.

Elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:

– asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;

-acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;

-asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;

-acordarea, după absolvire, a gradului de ofiţer sau agent de penitenciare;

-condiţii de salarizare decente;

-asigurarea unui climat organizaţional cu oportunităţi de dezvoltare a carierei;

-posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice;

-posibilitatea de realizare pe plan profesional.

Activitatea profesională a personalului din sistemul administraţiei penitenciare se desfăşoară în interesul comunităţii, prin punerea în aplicare a legislaţiei privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competenţelor stabilite de lege.

Înscrierea pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la instituţiile de învăţământ prezentate se poate face la sediul Penitenciarului Baia Mare.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.