CAMPANIE DE PRIMĂVARĂ – 42 de milioane de lei pentru regenerarea pădurilor române

0
130

CAMPANIE DE PRIMĂVARĂ  Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva investește în campania de primăvară 42,4 milioane de lei, în regenerarea unei suprafețe de 10.712 hectare de păduri, pentru care va folosi 32 de milioane de puieți forestieri din producție proprie, potrivit datelor furnizate de RNP – Romsilva.

„Regia Națională a Pădurilor — Romsilva a planificat, pentru acest an, regenerarea a 14.252 de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului, din care 8.721 de hectare regenerări naturale și 5.531 de hectare artificiale, prin împăduriri. Numai în campania de primăvară sunt prevăzute regenerări pe o suprafață de 10.712 hectare (75,2% din programul anual), iar valoarea lucrărilor se ridică la 42,4 milioane de lei. Romsilva va folosi pentru suprafețele prevăzute a fi realizate în campania de primăvară aproximativ 32 de milioane de puieți, proveniți din pepinierele proprii”, se arată într-un comunicat al regiei transmis AGERPRES.

De asemenea, Romsilva va efectua în această perioadă și lucrări de completări curente în plantații, pe o suprafață de 2.589 de hectare, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 306 de hectare.

În plus, regia oferă gratuit un milion de puieți voluntarilor care se implică în acțiunile de împăduriri. Anul trecut, au fost regenerate aproape 16.000 de hectare de pădure, programul anual fiind depășit, în urma celor două campanii din primăvară și toamnă.

În ultimii 26 de ani, Romsilva a regenerat natural și artificial peste 540.000 de hectare de păduri aflate în proprietatea statului.

În prezent, RNP — Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului și oferă servicii silvice, pe bază de contract, pentru un milion de hectare de fond forestier aflat în proprietatea autorităților publice sau în cea privată.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.