CAMPANIE DE EDUCARE – Copiii din școli și grădinițe, învățați să-și ia în serios igiena personală. Românii sunt codași la acest capitol

0
201

CAMPANIE DE EDUCARE  Numai în 2015, peste 5.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Hepatita A, boala mâinilor murdare, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. Boala este cel mai des întâlnită la copiii între 5 și 9 ani. Primăria Capitalei încearcă o campanie de educare în școli și grădinițe, prin care cei mici sunt învățați să se spele pe mâini.

Regula de baza a igienei este spălatul pe mâini, timp de 30 de secunde, cu apă și săpun. Dar românii nu respectă aceasta regulă. Statisticile arată că unul din patru adulți nu se spală pe mâini după ce tușește sau strănută.

Iar un copil din doi nu se spală pe mâini după ce mângâie un animal. Îngrijorați de aceste cifre, medicii și asistentele au mers în școli și grădinițe să le explice copiilor importanța respectării celei mai simple reguli de igienă.

Spălatul pe mâini previne apariția unor boli grave ca Hepatita A, cunoscută ca boala „mâinilor murdare”. În România, o familie cheltuie în medie 14 lei pe luna pentru produsele de îngrijire personală. De exemplu, pentru săpun, un român aloca doar 1 și 60 de bani pe lună.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.