CALENDAR RELIGIOS – 19 decembrie

0
177

Ortodox – Sf. Mc. Bonifatie; Sf. Aglaia; Sf. Ier. Grichentie, episcopul Etiopiei
(Dezlegare la pește)

Greco-catolic – Sf. m. Bonifaciu

Romano-catolic – Fer. Urban al V-lea, pp.

Sfântul Mucenic Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), fiind rob al unei femei din aristocrația romană, pe nume Aglaida, fiica prefectului Romei. Aceasta fiind tânără și frumoasă, având multă avere ce-i rămăsese de la părinții, ducea o viață liberă și avea o legătură cu robul său, Bonifatie.
Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini și îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiți. La fel și stăpâna lui era milostivă și avea evlavie către Sfinții Mucenici.

După un timp, viața lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaida, a mers în ținutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir (persecuțiile erau la apogeu), căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri și ajutor.

Ajuns acolo și văzând râvna și credința mucenicilor, se convertește și este el însuși dat în mâinile călăilor. A fost chinuit și decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulți de Aglaida și înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaștele sfântului mucenic.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.