CA LA UȘA CORTULUI – Un medic a fost umilit de șefa de secție a spitalului (AUDIO)

0
1229

Un medic originar din Satu Mare care profesează într-un spital din Ploiești a fost umilit de șefa lui de secție. Pentru simplul motiv că a avut curajul să ceară ca secția de hematologie să mai primească 5 paturi și astfel să poată angaja legal încă un medic. Șefa de secție l-a porcăit în ultimul hal: „Esti un RAHAT de om, marș afara!”

Radu Crăciun este medic hematolog la Spitalul Schuller din Ploiești. Medicul originar din Satu Mare a făcut mai multe demersuri pentru angajarea a încă unui medic la acest compartiment, având în vedere numărul mare de pacienți. Însă a cerut ca totul să se facă respectând legea. Conducerea Spitalului a găsit o soluție originală: a angajat un medic în Ambulatoriu, dar fără integrare pe compartimentul de hematologie, care a rămas în mod oficial cu 10 paturi la 1 medic primar hematolog.

”Toate aceste 10 paturi sunt ocupate permanent de pacienții medicului primar hematolog. Cu toate acestea , noului medic i se permite să interneze pacienți – legal, apare intrebarea: pe ce paturi ? Cu acordul șefului secției de interne si probabil al directorului medical care răspunde de activitatea medicală, se internează pe paturile de interne și se consuma medicamente oncologice achiziționate prin programul de oncologie, toate astea fără o acoperire legală. Cum vor explica aceste internari neconforme și aceste consumuri per pacient la un eventual control al Curții de Conturi, care știe să se uite pe actele ce stau la baza activității de resurse umane dintr-o instituție? Cine răspunde dacă la vreun pacient apare vreo problemă controversată, care necesită o analiză mai aprofundată a întregii situații? În urma acestor acțiuni iresponsabile pot să apară momente dificile care vor pune în pericol atât pacienții cât și cariera acestui medic tânăr care, dacă tot era o ,,pilă”, merita o încadrare legală și nu o manevră controversată numită ,,hai să o înghesuim și pe ea undeva”, spune Radu Crăciun. (sursa foto și text: www.adrianbilanici.ro)

CITEȘTE AICI ȘTIREA INTEGRALĂ.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.