Ca în comunism? Mai întâi îl împușcăm și apoi stabilim dacă e vinovat! Cherecheș acuză conducerea PNL de încălcarea Statutului

3
138

 

La un pas de excludere din PNL (soarta lui se va decide astăzi, 21 ianuarie, in Delegatia Permanenta),  primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş acuză manevre ale conducerii PNL. Acesta le-a trimis scrisori deschise tuturor membrilor Biroului Politic Central al PNL, inclusiv preşedintelui Crin Antonescu şi secretarului general Eduard Hellvig prin care acuză încălcări ale Statutului PNL în cazul procedurii de excludere la care este supus. 
Cătălin Cherecheş susţine că în situaţia sa de persoană supusă unei propuneri de sancţionare, conform Art.13 din Regulamentul de Aplicare a Statutului PNL, e obligatorie transmiterea de către secretarul general al PNL a unei invitaţii în scris sub semnătura de primire sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Primarul Băii Mari a declarat că nu a fost invitat să participe la ședința Delegației Permanente al PNL,  așa cum era normal și cum prevede Statutul PNL în cazul procederii de excludere al unui primar de municipiu.  ”Acest lucru nu s-a întâmplat şi este regretabil, după părerea mea. Eu i-am informat de ce nu pot fi prezent la ședință, chiar dacă nu mi-au trimis nimic. Mă aştept să ţină cont de asta în luarea decizie finale, cu toate că decizia pare a fi fost luată cu multe zile înaintea ședinței de astăzi”, a spus Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost propus pentru excludere în prima şedinţa a Biroului Permanent al PNL din acest an, deoarece ar fi acționat în afara intereselor partidului în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an. El a fost acuzat de colegii locali de partid că a făcut contracampanie candidaţilor liberali pentru Senat și Camera Deputaților în Baia Mare, Liviu Titus Pașca respectiv  Mircea Dolha, fapt incalificabil în opinia liderilor.

În replică, primarul din Baia-Mare a declarat că îl interesează să fie un excelent primar, nu un obedient om de partid şi a adăugat că aşteaptă să fie invitat la Delegaţia Permanentă pentru a putea avea un punct de vedere.

Soarta primarului Catalin Chereches pare a fi tranșată înaintei ședinței, având în vedere că de mai multe ori în ultima vreme, președintele PNL  Crin Antonescu l-a catalogat drept „trădător”, așa că ședința de astăzi a liberalilor nu va fi decât o simplă formalitate.
Una necesară, deoarece votul ”instanței” este unul decisiv, după se săptămâna trecută liberalii din BPC  au decis excluderea lui Cătălin Cherecheș.

Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. in comunism asemenea gunoaie ordinare (care se autoproclama performant si in toate felurile, dar e un zero barat) nici nu ar fi fost in politica, cat despre vinovatia lui a fost vizibila si pt miopi

    • ryght!!! avem si noi un GIUMBIX!!! parca zicea pe la nu stiu ce emisiune ca pentru el excluderea din partid este un capitol inchis si nu-l mai intereseaza, dar ziaristii aia a lu’ peste prajit de-si zic Ilea si Preda il tot pun pe sticla pe GIUMBIX si tot vorbesc de excluderi si interese obscure. pai normal ca doar unii nu se lasa manipulati de un cap de pluta care se crede buricul pamantului si care a cerut spaga de la un mare retailer care a facut stanga-n prejur si si-a bagat ceva in capul idiotului asta de primar!!! sa se ia cu batbur si matei de mana si dea la vasla pe sasar!!!!!!!!

  2. Poate . poate acum se va sparge buna parte din gasca mizera din primarie,, iata flamanzii cum mai rod tot ce mai gasesc, in furnte cu primaru’ dosare penale in sir pentru banul public so cati bani a-ti bagat in buzunare numai de asa zias sarbatoare A CASTANELOR SI CATE ALTELE DE DUPA ACEEA .. sa va fie sete ca in desert la toti fara exceptie rusine .. fara tupeu sunteti in fata baimarenilor…….!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.