BUTOIUL CU PULBERE – Proteste masive în Europa. Violențe extreme în Georgia (VIDEO)

0
250
foto observator

BUTOIUL CU PULBERE Europa stă pe un butoi cu pulbere, iar recentele decizii ale liderilor europeni nu ajută cu nimic la calmarea situației. În tot mai multe țări sunt proteste de amploare.

BUTOIUL CU PULBERE În România au avut proteste îndreptate împotriva Guvernului, din cauza OUG 13. În Franța am avut proteste generate de corupția tot mai răspândită în eșalonul superior al puterii politice, scrie Ştiri pe surse.

De asemenea, proteste violente au izbucnit și în Olanda, acolo unde Guvernul a expulzat un ministru al Turciei.

Numeroși turci se adunaseră la un miting pentru sprijinirea reformelor constituționale dorite de Erdogan, iar ministrul a dorit să participe. După ce au aflat vestea expulzării ministrului, turcii din Olanda au devenit violenți și au avut confruntări cu forțele de ordine.

Proteste violente au avut loc și în Grecia, acolo unde am avut parte de confruntări intense între forțele de ordine și protestatari.

Un protest violent a avut loc și în Georgia.

Numeroase persoane – poliţişti şi civili – au fost rănite şi spitalizate duminică în urma unor ciocniri între forţele de poliţie şi sute de manifestanţi la Batumi, al doilea oraş din Georgia şi port la Marea Neagră, relatează AFP.

Violenţele au izbucnit în timpul unei manifestaţii spontane a locuitorilor din Batumi care protestau împotriva arestării mai multor bărbaţi care refuzau să plătească o amendă pentru parcare ilegală.

Poliţiştii au recurs la gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanţi, care au aruncat cu pietre în forţele de ordine, conform relatărilor presei.

Unsprezece poliţişti şi zece manifestanţi au spitalizaţi din cauza rănilor suferite şi a simptomelor de intoxicaţie cu gaz lacrimogen, a declarat ministrul sănătăţii al guvernului regional de la Batumi, Zaal Mikeladze.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.