BULETIN RUTIER 8 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

0
30

Vremea a fost rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul a fost variabil la senin. Vântul a suflat slab.Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -15 grade, Baia Mare și Sighetu Marmației -12 grade. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curăț și uscat în zona de șes, deal și munte, respectiv parțial umed în zona înaltă de munte. Cerul este senin pe majoritate sectoarelor de drumuri publice din județ. Vizibilitatea în trafic este bună, vântul bate liniștit.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu utilaje și răspândit 17 tone sare pe DN1C DN18, DN19, DN17C, DN18B și centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Societatea care administrează sectoarele de drumuri județene au acționat cu șapte utilaje și împrăștiat 65 tone material antiderapant.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt instalate pe cursurile de apă. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cislă, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Sălaj, Lăpuș, Cavnic, Sasar și Firiza. Se mențin podurile de gheață cu ochiuri pe râurile Botiza, Suciu și Mara. Temperaturile extreme negative au favorizat formarea de poduri de gheață pe râurile Iza, Mara, Barsau și Nistru (apa râurilor curge peste podurile de gheață). Curg sloiuri de gheață pe râurile Vișeu și Someș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Sunt asigurate serviciile de utilitate publică.

Stratul de zăpadă măsoară: 12 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Baia Borsa, 8 cm pe Valea Vaserului, 5 cm în Pasul Gutai și Poiana Borșa, 4 cm Moisei, Sieu, Sacel, Botiza, Buciumi, Răzoare, Târgu Lăpuș, Coroieni Lapusel, Bicaz 3 cm la Sighetu Marmației, Cavnic, Ocna Sugatag, Firiza, Busag, Suciu de Jos, Salsig, Luhei, Bistra, Valea Viseului, 2 cm în Baia Mare, Cicarlau, Mara, Ferești, Vadu Izei, Strâmtură.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -16 grade la Târgu Lăpuș, -13 grade în Baia Mare, Seini, Somcuta Mare, -12 grade la Sighetu Marmației și Baia Sprie, -10 grade la Ocna Sugatag, -9 grade în Pasul Prislop și Pasul Gutai, -8 grade la Cavnic -7 grade la Vf. Iezer,- 6 grade la Vișeu de Sus,-5 grade la Borșa.

Vremea va fi astăzi în județ predominant frumoasă, dar rece dimineața și noaptea, local geroasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în cursul nopții. Izolat, în zonele joase, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 2 grade, iar cele minime între -11 și -6 grade.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.