BULETIN RUTIER 5 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

0
208

În ultimele 24 de ore, vremea a fost închisă. Cerul a fost noros și pe arii extinse, în partea a doua a zilei și noaptea, a nins. Cantitatea maximă de precipitații (înregistrată timp de 24 ore) a fost de 4.5 l/mp la Târgu. Lăpuș. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Sighetu Marmației -5 grade. Pe arii restrânse în prima parte a zilei s-a semnalat ceață asociată cu depunere de chiciură. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri publice din județ în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale din zonele de deal și de munte au pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă între 0 si1 cm. Nu au fost înregistrate probleme în trafic sau perturbări, datorită condițiilor meteorologice.

Cerul este acoperit, ninge slab la Borșa și Vișeu de Sus. Vântul bate liniștit, însă prezintă intensificări în zona montană înaltă. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri pe DN18, în Pasul Prislop,între km 156 și km 180. În zona înaltă de munte. În afara părții carosabile stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară, în zonă de munte, între 10 și 35 cm.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 27 utilaje și 3 UNIMOG-uri. S-au răspândit 351 tone material antiderapant (Baia Mare- 96 tone pe DN1C, E58 și centură de ocolire a municipiului reședința de județ, DN18 Pasul Gutai – 51 tone, Sighetu Matmatiei, DN18 și DN19 – 24 tone, Petrova, DN18 – 41 tone, Vișeu de Sus, DN18 și DN17C – 45 tone, Borșa, DN18 – 38 tone, Târgu Lăpuș – DN18B – 56 tone). Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed, cu excepția DJ184 Baia Sprie -Cavnic și DJ109F Cavnic-Ocna Sugatag, unde se găsește zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm. Zăpada măsoară în afară părții carosabile, pe unele sectoare de drumuri județene între 4 și 6 cm. S-a intervenit cu 26 utilaje și împrăștiat 770 tone material antiderapant.

Debitele și cursurile de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost înregistrate probleme. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe principalele cursuri de apă. Gheață se găsește la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Lăpuș, Cavnic și Firiza. S-a format pe râul Mara un pod de gheață cu ochiuri. Curg sloiuri de gheață pe râurile Someș și Lăpuș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară 9 cm la Vf. Iezer. 7 cm în Blidari și în Pasul Gutai, 6 cm în Baia Borșa, pe Valea Vaserului și Firiza, 5 cm la Grosii Tiblesului, Baiut, Bicaz, Busag, Copalnic, 4 cm în Poiana Borșa, Moisei, Sacel,Salsig, Răzoare, Lapusel, Cavnic, Târgu Lăpuș, Suciu de Jos, Baia Mare, 3 cm la Mara, Sieu, Cicarlau, Luhei, Sighetu Marmației și Valea Viseului, 2 cm Leordina, Bistra și Vadu Izei. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -11 grade la Vf. Iezer,-8 grade la Ocna Sugatag -6 grade în Pasul Prislop, Sighetu Marmației și Pasul Gutai, -5 grade la Cavnic -4 grade în Baia Mare, la Borșa, -3 grade la Vișeu de Sus, Baia Sprie și Târgu Lăpuș, -2 grade la Somcuta Mare și la Seini.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei, local la munte și pe arii restrânse va ninge slab.. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare îndeosebi ziua de până la 45-55 km/h iar în zona montană înaltă de peste 70-80 km/h, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.