BULETIN RUTIER 27 DECEMBRIE – Care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

0
236

BULETIN RUTIER 27 DECEMBRIE  Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Pe arii restrânse, local, au căzut precipitații sub formă de ploaie. În zona montană precipitațiile au fost mixte. A nins slab în zona montană înaltă.

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Borșa, Cavnic și în Pasul Gutai -1 grad Celsius. La Vf. Iezer au fost -7 grade. Circulația rutieră se desfășoară pe drumurile publice din județ în condiții de iarnă. Nu au fost înregistrate probleme în trafic din cauza condițiilor meteorologice. Angajații secției de drumuri naționale au acționat și împrăștiat 67 tone de sare (în Pasul Prislop, Dealul Stefanitei, Dealul Hera, Pasul Gutai).

Cerul este acoperit. Ninge la Borșa, Vișeu de Sus și pe un tronson al drumului DN 18, în Pasul Gutai. Vizibilitatea este bună în trafic, vântul suflă liniștit, dar prezintă intensificări în zona montană înaltă. Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost înregistrate probleme. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -1 grad la Cavnic, Borșa, 0 grade la Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Pasul Gutai, 1 grad în Baia Mare, Ocnă Sugatag, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 2 grade la Sighetu Marmației. Strat de zăpadă se găsește doar în zona montană înaltă și măsoară până la 12 cm la Vf. Iezer.

Vremea se va răci față de zilele precedente în județul nostru. Cerul va fi acoperit. Vor cădea precipitații sub formă de ploaie în zone joase. În cursul serii acestea se vor transformă în lapoviță și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va bate liniștit, dar va prezența intensificări temporare în zona de munte și pe creste. Izolat, în zonele joase se va forma ceață. Temperaturile maxime vor avea valori între 2-4 grade, iar cele minime între -2 grade și 0 grade.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.