BULETIN RUTIER 20 DECEMBRIE – Vezi care este starea vremii și a drumurilor în Maramureș

0
152

BULETIN RUTIER   Vremea a fost in general inchisa si rece. Cerul a fost temporar noros in zonele joase, variabil in zona montana. Izolat a fulguit. Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -4 grade la Baia Mare, Targu Lapus si -1 grad la Sighetu Marmatiei. Pe arii restranse s-a semnalat ceata asociata si cu depunere de chiciura, izolat persistenta.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 45 cm la Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -8 grade la Baia Mare, Targu Lapus, -7 grade la Cavnic, Borsa, Petrova, Seini, si -6 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este partial umed pe DN1C si E58, umed pe DN18 în Pasul Gutai, carosabilul DN18 si DN19 la Sighetu Marmației este partial umed, DN17C,  carorabil partial umed, DN18 la Borsa si DN18B sunt partial umede. In Pasul Prislop, pe DN18, intre km156 si km 180 se gaseste depus un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Vizibilitatea este redusa de ceata pe DN1C si E58, sub 100 de metri.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 12 utilaje si au imprastiat 56 tone sare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora:-8 grade la Borsa, Viseu de Sus, Petrova, Sighetu Marmatiei, -7 grade la Cavnic, Targu Lapus, Ocna Sugatag, Baia Mare, Seini, Somcuta Mare si Baia Sprie.

Stratul de zapada masoara: 48 cm la Baiut, 45 cm la Grosii Tiblesului si Firiza, 43 cm la Cavnic si Baia Sprie, 41 cm la Mara, 37 cm la Ocna Sugatag, 37 cm la Stramtura, 35 la Moisei si Targu Lapus, 32 cm la Sighetu Marmatiei, 29 cm in Baia Mare.

Nivelurile si debitele cursurile de apa au fost usor varioabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Ruscova, Botiza, Somes si Lapus. Pe raul Mara exista format un pod de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raurile Suciu si Iza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Vremea va ramane astazi in general inchisa. Cerul va fi temporar noros si izolat, in cursul noptii, sunt posibile ninsori slabe. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si -1 grad, iar cele minime intre -7 si -3 grade. In zonele joase izolat se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura, care izolat poate persista.

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.