BULETIN RUTIER 2 IANUARIE – Care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

0
236

BULETIN RUTIER 2 IANUARIE Vremea a fost frumoasă, cu cer senin, dar rece noaptea și dimineața. A fulguit la primele orele ale intervalului în zona de munte. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la Cavnic -7 grade.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Nu au fost înregistrate probleme în trafic, datorită condițiilor meteorologice. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și uscat în zonele de șes, deal și munte și parțial umed în zona înaltă de munte (Pasul Prislop). Angajații secției de drumuri naționale au acționat și răspândit șapte tone de sare în Pasul Prislop și pe Dealul Stefanitei. Cerul este senin, vizibilitatea în trafic este bună, vântul este liniștit.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt prezente pe principalele cursuri de apă din județ. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Iza, Botiza, Suciu și Mara. Curg sloiuri de gheață pe râul Lăpuș. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Strat de zăpadă se găsește doar în zona montană înaltă și măsoară până la 16 cm la Vf. Iezer. Nu au fost semnalate disfuncționalități în asigurarea serviciilor de utilitate publică.

Vremea va fi apropiată astăzi în județ de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. După amiază se va înnora în zona montană, și va ninge slab.. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -7 și -5 grade. Izolat, noaptea și dimineața vor fi condiții de ceață. Valori ale temperaturii aerului la această oră: -6 grade la Târgu Lăpuș, -5 grade la Vf. Iezer, Cavnic și în Pasul Gutai, -4 grade la Borșa, Baia Mare, Baia Sprie -3 grade la Vișeu de Sus, Ocna Sugatag, Sighetu Marmației, Seini, Somcuta Mare -8 grade în Pasul Prislop.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.