BULETIN RUTIER 13 IANUARIE – Vezi care este starea drumurilor și a vremii în județul Maramureș

0
66

BULETIN RUTIER 13 IANUARIE Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost variabil. Local, în zonele joase s-a semnalat ceață, asociată cu depuneri de chiciură. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș -5 grade. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat la șes, parțial umed în zonel de deal și de munte, umed în zona înaltă de munte. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe întreg sectorul DN18 la Petrova.

Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu nouă utilaje și un UNIMOG și au împrăștiat 38 tone material antiderapant în Pasul Gutai, DN 18 și DN19 la Sighetu Marmației DN18 la Petrova și Vișeu și DN18B. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este parțial umed. SC Drumuri și Poduri a intervenit cu 11 utilaje și a împrăștiat 125 tone de material antiderapant.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Nu au fost înregistrate probleme. Gheață formată se găsește la malurile râurilor, Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Barsau, Cavnic. Pe răul Nistru este gheață suspendată la mal. Sunt poduri de gheață cu ochiuri pe râurile Suciu, Lăpuș, Mara și Botiza. Se mențin podurile de gheață pe râurile Iza și Mara.

Stratul de zăpadă măsoară: până la 10 cm la Vf. Iezer, 4 cm în Baia Borșa și pe Valea Viseului, 2 cm la Poiana Borșa și Firiza, 1 cm la Cavnic, Târgu Lăpuș, Lapusel, Leordina.

Valori ale temperaturii aerului la această oră (n.red. ora 7:50): -7 grade la Ocna Sugatag,-6 grade în Pasul Prislop, -5 grade la Târgu Lăpuș și în Pasul Gutai,, -4 grade la Sighetu Marmației și Cavnic, -3 grade la Borșa, -2 grade în Baia Mare, Seini, Somcuta Mare, Vișeu de Sus, Baia Sprie. -1 grad la Vf. Iezer.

Vremea va fi astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil la munte, iar în zona joasă local, cu precădere dimineața și noaptea, se vor semnala nori joși și pe arii restrânse, ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime între -6 și -2 grade.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.