BORSEANUL DA LOVITURA: Cel mai bogat roman scoate dintr-o tară 10 milioane de tone de fier într-un singur an!

2
406

Cumpără, exploatează și vinde resursele naturale ale unor state departe de țara sa de origine și, așa cum scriu cei de la Financial Times, „se pare că trecutul său controversat nu i-a afectat reputația pe care o are în sectorul resurselor”. Frank (Vasile) Timiș face afaceri de miliarde de dolari cu resursele altor state.

Cel mai bogat român conform ultimei ediții a TOP 300 Capital a anunțat la mijlocul săptămânii trecute că African Minerals, compania la care este președinte, va exporta în 2012 nu mai puțin de 10 milioane de tone de minereu de fier din Sierra Leone. Ca termen de comparație, România are 39 zăcăminte de fier, cu 57 milioane tone rezerve posibil de exploatat, ceea ce înseamnă că Frank Timiș scoate din Sierra Leone într-un singur an echivalentul a 20% din rezervele totale de fier ale României.  Mai mult, Frank Timiș a confirmat faptul că mina din Sierra Leone va produce într-un ritm de 20 de milioane de tone de fier pe an, la un cost de sub 30 de dolari pe tonă, nivel pe care îl va atinge până la finalul acestui an.  African Minerals Limited și Shandong Iron& Steel Group au finalizat tranzacția-investiție de 1,5 miliarde de dolari ce vizează 25% din proiectul Tonkolili derulat de firma controlată de Frank Timiș. Prima fază a proiectului Tonkolili demarat de Timiș permitea extracția a 15 milioane de tone de fier pe an. Faza a doua a proiectului, la care-i va avea ca parteneri pe chinezi, va permite o producție de 45 de milioane de tone de fier pe an.

(sursa foto si text: capital.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

 1. dar adevarul de marele borsan nul scrieti,de ce ?
  de la un hot de buzunare si traficuri de COCA in Australia,la afaceri de apartamente in Canada inseland mii de investori batrani,acum morti.
  morti acum ca pe atunci cat a fost depistat si urmarit,drept in Africa cu bani cu tot a fost dus.
  dus acolo unde cu vreo 2-3 milioane a cumparat o jumate din tara si ia pus pe negromani pe $2 dollari la zi sa produca !
  si au produs si pt. el si guvernul criminal si mafiot ce suporta terorismul si isi ucide ,teriotizeaza,infomenteaza si proprii cetateni de ani de zile.
  deci are bani Franko,miliarde ,ca in Maramu acum va cumpara cu vaci si oi cu TOT.
  Este borsan aveti dreptate,de pe o vale,o vale unde sia lasat opinka,cizma de cauciuk… si acum la Borsa da ca si prin Africa si la mosi si la babe 2 milioane lei vechi sa joare pe biblie ca voteaza tot pe cel,cel ce la facut si cetateanul de onoare,onoarea Borsei,de primarul Borsei.
  deci,daca sunteti o presa,presa buna pt,tara,oameni,lege si drepturi,investigati si publicati ADEVARUL ,ADEVARUL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.