BOMBĂ ÎN LUMEA AUTO – Apple intenționează să lanseze autovehicule autonome

0
249

BOMBĂ ÎN LUMEA AUTO  Grupul american Apple Inc. a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în statul California a anunţat Department of Motor Vehicles, Autoritatea de reglementare a transporturilor din SUA, anunţ care a alimentat speculaţiile că producătorul telefoanelor iPhone se pregăteşte să se alăture companiilor care intenţionează să lanseze autovehicule autonome, informează Reuters.

Cunoscute ca fiind mașini fară șofer, vehiculele autonome sunt autoturisme sau autovehicule care sunt dotate cu echipamente și tehnologii sofisticate, astfel încât să poată rula fără sa fie conduse de o persoană. Pentru a putea circula, aceste autoturisme detecteaza obiectele și obstacolele din mediul înconjurător și alege cea mai bună, scurtă și sigură rută spre o destinație prestabilită.

Autorizaţia acordată Apple permite grupului să efectueze teste cu trei vehicule cu un număr de şase şoferi, a informat Department of Motor Vehicles. Autoritatea de reglementare a precizat că cele trei vehicule sunt modelul Lexus RX450h produse în 2015.

Deşi Apple nu a recunoscut niciodată până acum că este interesat să producă automobile , în ultimii ani grupul a recrutat zeci de experţi în industria auto iar autorizaţia emisă de DMV oferă un indiciu cu privire la planurile Apple.

„Aceasta confirmă ceea ce se zvonea de multă vreme, Apple analizează posibilitatea de a intra pe segmentul autovehiculelor autonome” a declarat Chris Theodore, fost vice-preşedinte la Ford Motor Company şi Chrysler. Acordarea acestei autorizaţii pentru efectuarea de teste nu înseamnă însă în mod automat că Apple vrea să construiască un automobil. „Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legătură cu tehnologia vehiculelor autonome” a apreciat Chris Theodore.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.