BLOCAT ÎNAFARA PREMIILOR – Un regizor nominalizat la Oscar nu va putea intra în SUA datorită unei decizii luate de Donald Trump

0
147

BLOCAT ÎNAFARA PREMIILOR  Un regizor iranian, nominalizat la premiile Oscar, nu va putea să intre în SUA, în urma unei decizii luate de Donald Trump. Președintele american a blocat pentru o perioadă de 90 de zile emiterea de vize pentru cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane, relatează Independent.co.uk.

Decizia luată de noul lider de la Casa Albă ar putea să-l împiedice pe regizorul iranian Asghar Farhadi să ajungă la gala Premiilor Oscar, care are loc pe 26 februarie, conform Libertatea.ro.

Președintele american a semnat un ordin executiv prin care a decis blocarea temporară a emiterii de vize pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile pentru migranţii sau vizitatorii din şapte ţări musulmane: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

În timpul suspendării programelor de primire a refugiaţilor şi de emitere a vizelor, administraţia va fi ocupată cu redactarea unor noi regulamente, care să permită ”verificarea extremă a istoriei” aplicanţilor pentru viză sau azil în Statele Unite.
Filmul lui Farhadi, “The Salesman”, este nominalizat la premiile Oscar la categoria “cel mai bun film străin”, alături și de pelicula Toni Erdmann, care este o coproducție cu participare românească.

Ashgar Farhadi  a scris istorie în 2012. Pelicula sa – A Separation – a devenit primul film iranian care a câștigat un premiu Oscar, la categoria “la cel mai bun film străin”. Acum, acesta ar putea să nu mai ajungă la gala premiilor Oscar. Actrița iraniană Taraneh Alidoosti, ce joacă în filmul „The Salesman”,  a anunțat deja că va boicota gala de decernare a prestigioaselor premii din cauza lui Trump.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.