Biserica Ortodoxă vrea să interzică nunțile sâmbăta

7
139

   Patriarhia Ortodoxă Românã ar dori ca să le impună credincioșilor o orânduială religioasă din vechime: cununiile religioase să fie oficiate pentru creștinii ortodocși numai în zilele de duminică.

Această veste a stârnit un val de nemultumiri în rândurile oamenilor, deoarece le este afectat ritualul petrecerilor ce preced de regulă cununiile religioase, petreceri considerate de preoți o fală care contravine normelor ortodoxiei, relatează RomaniaTV.

Patriarhia Ortodoxã Română vrea să revină la vechile orânduiri bisericesti, care interzic anumite slujbe cu o zi înaintea Praznicelor Împărătesti. În vechime, căsătoria se săvârșea după Liturghia de duminică (conform Vechiului si Noului Testament, Sfânta Litrughie este Praznic Împărătesc). La cununia religioasă, participa în trecut întreaga comunitate. Astãzi, cununiile sunt săvârsite de regulã sâmbãta.

Practica din prezent este necanonică, pentru cã petrecerile tin până duminică dimineatã, lucru care nu mai face posibilã participarea credinciosilor la Sfânta Liturghie de duminică. Indicat este ca ele să fie săvârsite duminica.

Sursa text: www.voceatransilvaniei.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. NU MERGE LUMEA LA BISERICA DUMINICA,SI EI NU MAI FAC BANI, NU? DOAR ASTA-I INTERESEAZA,BANIIIII!!!!!!!! CIND O SA FIE BISERICA CE A FOST CINDVA,ATUNCI SE VOR INTOARCE OAMENII SPRE BISERICA….

  2. popii astia au inebunit, daca le dai bani fac nunti si miercurea, vedeti ce e peste deal, banii sunt la putere, la ei mult decat la altii

  3. Foarte bine vrea Patriarhia.Nu credinta a adus lumea sa vada albul negru si negru alb!;ci „libertatea „de a face oricine ce vrea,impotriva lui Dumnezeu,Cei ce nu accepta asta,sa nu faca cununie ci doar casatorie civila;celor ce nu accepta asta,oricum nu le pasa de biserica,ci considera cununia ca un obicei care trebuie facut.Nu mai huliti preotii !DOAMNE AJUTA!

  4. biserica asta peste tot isi baga nasu intelegeti ca biserica e facuta din afacere ai bani si masini si lumea moare de foame rusine 🙁

  5. Nu exista Patriarhia Ortodoxa Romana cum ai inventat acest termen? Ai citat vreo sursa? A aruncat un popa beat o chiftea a scris-o unul pe net si ati preluat-o toti. Halal…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.