BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PETRE DULFU – Agenda săptămânii 13-18 februarie

0
228

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PETRE DULFU Luni, 13 februarie, începând cu ora 15.00, în Salonul Artelor va avea loc vernisajul expoziţiei „Fotografia – document etnografic”, ediţia a XIII-a – 2016 şi lansarea cărţii „Povestea lânii” de Szabó Tamás, în prezenţa autorului.

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ PETRE DULFU Vor lua cuvântul Consuela Bendea, Adriana Andrei, Maria Marinela Istici, director CJCPCT Cluj, Ştefan Mariş, director CJCPCT Maramureş.

INV-FOTOGRAFIA-2016-Baia-Mare-2017_PRESA

Expoziţia este organizată în cadrul concursului naţional anual „Fotografia – document etnografic” de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj şi a fost adusă la Baia Mare în cadrul parteneriatului cu instituţia similară din Maramureş.

Începând cu 2014, un fotograf străin cunoscut este invitat să expună în cadrul unei secțiuni internaționale. Anul acesta, German Mesa Jaramillo – Medelin (Columbia) a expus fotografii care surprind detalii din viața pescarilor din țara sa.

Expoziţia va putea fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 13-24 februarie, conform programului bibliotecii.

Miercuri, 15 februarie, la ora 11.00, în Sala de conferinţe, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează o conferinţă de presă pentru lansarea concursului „Mesajul meu antidrog”, ediţia a XIV-a.

Vor lua cuvântul comisar Flavia Sălăgean – coordonator CPECA Maramureş, insp. şcolar Amelia Bănică – ISJ Maramureş.

Joi, 16 februarie, la ora 15.00, Sala de conferinţe va găzdui lansarea celui de-al doilea volum al cărţii „Baia Mare de altădată (1945-1989)”, care conţine o selecţie de articole apărute în „Glasul Maramureşului” în perioada 2013-2015 , editat de cotidianul „Glasul Maramureşului” şi Editura Eurotip.

În anul 2014 a apărut, la Editura Eurotip (condusă de Pamfil Godja), un prim volum intitulat „Baia Mare de altădată. Baia Mare în timpul regimului comunist”, prin selecţia textelor publicate în „Glasul” în intervalul 2006-2012.

Sâmbătă, 18 februarie, în intervalul orar 9.00-14.00, în Sala de conferinţe şi în Salonul Artelor, Colegiul de Arte în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează o întâlnire în cadrul proiectului CLUBUL DE DEZBATERI ACADEMICE BAIA MARE (proiect inițiat de ISJ Maramureș și Colegiul de Arte) al cărui scop este dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi stimularea comportamentului democratic în rândul elevilor de liceu prin abordarea unor discuţii pe teme mai mult sau mai puţin controversate.

Informaţii furnizate de Ştefan Selek, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.