BĂTĂLIA NULITĂȚILOR DIN PNL – Perdantul de la locale îi recomandă perdantului de la parlamentare să facă un pas în spate. Povestea tragică a liberalilor maramureșeni

9
3078

Cu mare tam-tam, membrii Biroului Permanent Județean al PNL Maramureș au anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, demisia de onoare, ca urmare a rezultatelor slabe pe care le-au obținut la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Mai mult, aceștia cer și demisia lui Mircea Dolha, președintele interimar al filialei maramureșene. Acesta nu a prins postul de senator mult dorit, dar nici nu și-a dat, până în acest moment cel puțin, demisia. 

Despre situația din PNL Maramureș ar fi multe de spus. Aici, haosul și degringolada nu s-au instalat în 2016, ci acum mulți ani, încă dinainte ca eternul lor primar, Cristian Anghel, să fie tras pe tușă printr-o condamnare. Deja pe atunci existau mai multe tabere, mai multe grupuri de interese, dar parcă în perioade electorale, măcar, toți trăgeau la aceeași căruță. Apoi, luptele între taberele de liberali au început să fie duse din ce în ce mai pe față, fiecare urmărindu-și scopul personal, desele scandaluri apărute și în presă obligându-i pe membrii și simpatizanții filialei să stea departe, iar acest lucru a început să se reflecte și în procentele obținute la scrutinele electorale din ultimii ani.

Perdanții care au pus pe butuci PNL Maramureș

Unul dintre motivele care stau la baza auto – distrugerii filialei maramureșene a liberalilor este modul de-a dreptul comunist în care s-au perindat la conducere în ultima vreme diverse personaje. Nu are sens să înșirăm nume, dar printre ei se numără inclusiv cei mai vocali contestatari din ultima perioadă. Numite de la centru, aceste personaje nu au avut legitimitatea necesară de a convinge colegii de partid, darămite electoratul. Un caz concret, un eșec usturător, a fost înregistrat încă la alegerile locale din iunie 2016. Atunci, candidatul de primar al liberalilor, Cristian Niculescu Țâgârlaș (avocat, alpinist, mare orator pe la televiziunile și terasele locale) a obținut fabulosul scor de 9,74 %… Nu a demisionat, dimpotrivă. S-a mulțumit cu un post de consilier local. I s-a cerut să își dea demisia, n-a făcut-o.

Acum, la câteva luni de la usturătoarea înfrângere, iese cu tupeu la atac împotriva lui Mircea Dolha, interimar președinte al organizației județene, strategul campaniei pentru parlamentare, care a reușit să obțină pentru partid la Camera Deputaților pe județ 21,62%, iar la Senat 19,42%. Un mandat de deputat au obținut și acela sigur nu de la liberalii cu state vechi care astăzi chiar dacă nu își acordă votul altora, nu-l dau nici PNL. Cum ar veni, trista situație a liberalilor e și mai tristă: râde ciob de oală spartă. Țâgârlaș cel fără de onoare, care n-a vrut să își dea demisia după înfrângerea de la locale, îi cere lui Dolha dovadă de asumare a eșecului.

Să te bați cu pumnu-n piept impus de la centru, fără legitimitate, e ca și cum ai susține un spectacol fără public

Unii liberali maramureșeni sunt tineri, au și relații pe la București, ar fi putut din timp să contracareze impunerea lui Dolha, spre exemplu. Nu au făcut-o, poate pentru că nu se pricep sau pentru că li s-a aruncat mereu un oscior să tacă din gură. Printre susținătorii lui Dolha în campanie se numără și tânărul, impus tot de la centru, Ionel Bogdan, care n-a demonstrat până acum că ar avea onoare din punct de vedere politic, dar cere în schimb dovezi de onoare de la cei din jurul său. A fost primul care i-a cerut lui Dolha demisia, după înfrângerea de la parlamentare, delimitându-se de scorul slab și de personajul alături de care până mai ieri se poza mândru. Sâmbătă, Ionel Bogdan și-a dat demisia de la șefia PNL Baia Mare unde, evident, era… interimar. Adică n-a fost ales, ci numit. De la centru. Ca și Dolha, la organizația județeană.

Fără susținere, fără onoare, perdanții arată cu degetul înspre alții, neavând bărbăția să își recunoască înfrângerea

Se tot încearcă implementarea ideii că PNL Maramureș ar fi pierdut la parlamentare pe mâna familiei Cherecheș. Asta doar pentru că aceste personaje triste, fără demnitate și onoare, fără legitimitate în fața propriilor colegi de partid, nu sunt în stare, nici cu rahatul ajuns până la nas, să recunoască faptul că sunt personal vinovați. Fără familia Cherecheș, scorul PNL de la parlamentare ar fi fost cu certitudine asemănător cu cel obținut la locale, adică dezastruos. Dovadă stau sutele de comentarii de pe rețelele de socializare, părerile exprimate imediat după aflarea rezultatelor parțiale: bine că a ieșit doamna doctor deputat, ce bine că n-a prins Dolha post de senator! O șleahtă de impuși de la centru, care au avut greșita impresie că sunt pe val în fața liberalilor maramureșeni, nu e în stare să își asume o înfrângere, dar arată cu degetul înspre alții.

În loc de concluzie

Domnule Țâgârlaș, n-ați învățat nimic după rușinoasa înfrângere de la locale. Nici ura manifestată față de familia Cherecheș, nici articolele comandate în ziarul prietenului dvs. patron de terasă-n Centrul Vechi, nu pot și nu vor spăla rușinea și lipsa minimului respect pe care nu vi-l poartă colegii.

Domnule Ionel Bogdan, aveați un viitor politic luminos în față. Dacă ați fi avut răbdare să câștigați încrederea liberalilor maramureșeni și n-ați fi ales drumul scurt, impunerea de la centru. Faceți aceleași greșeli pe care le-au făcut și alții înaintea dvs. la PNL Baia Mare și Maramureș. Asta nu vă alocă nici măcar credit pentru a fi considerat isteț. Domnule Dolha, părea în ultima vreme că ați învățat ceva din anii în care ați pierdut pe fondul manevrelor șmecherești prin care ați încercat să parveniți politic prin diversele partide pe care le-ați schimbat. Ultimele luni sunt dovada clară că nici un eșec din cele multe înregistrate nu v-a fost învățătură de minte. Unii nici nu vă mai poartă pică sau dușmănie, ați ajuns să provocați doar sentimente de milă. PNL Baia Mare și PNL Maramureș sunt pe butuci. Și nu doar din vina celor menționați mai sus. Cea mai mare vină o poartă acei liberali pur sânge care în ultimii ani au acceptat tacit tot ce li s-a impus de la centru.

To be continued…

Loading...

Annamaria Somay

9 COMENTARII

 1. PNL Maramures si Baia Mare nu va mai fi niciodata acel partid puternic de pe vremea lui Anghel, cand aveau constant majoritatea in CL, este deja, asa cum el singur se exprima, un partid de nişă. Cu astfel de personaje, va fi pe acelasi plan cu PMP. Iar votantii traditionali ai PNL se vor indrepta spre USR. Oricat se zbate Tagarlas, nu este si nu va fi un lider asa cum a fost Anghel. Daca nu poti castiga nici macar increderea colegilor de partid, nu ai cum sa castigi increderea oamenilor. Aroganta nu este agreata de nimeni. Toata campania electorala a fost prin excursii montane, nu a sprijinit in niciun fel partidul, iar acum cere demisii.

 2. Annamaria Somay, tu oare cand o sa inveti sa fi o jurnalista ” de clasa”, impartiala astfel incat sa nu ne fie rusine ca faci parte din comunitatea noastra!

  • Ii fi oare Adisor de-a lui Rusu ficior? Ca daca da, ma tem ca nu are sens sa ataci fata asta care macar zice fix ce crede. Si ce se stie, ca nu e ca si cum oamenii n-ar vedea ce se intampla pe la peneleu de ceva vreme. Du-te si mai ameninta niste pesedisti, ca asa se aude ca esti cu blesteme si alte probleme

 3. Articol tipic actualmm: atacuri usturatoare directe catre opozitie. Maturizati-va si invatati sa scrieti un articol fara sa injositi direct persoana despre care scrieti.

 4. Actualmm injoseste?! :)))) Pai da Actualmm i-a pus pe cei trei crai de mai sus sa se comporte ca niste micuti comunisti? Actualmm i-a pus sa fie impusi de la centru si sa isi bata joc de liberalii adevarati? Actualmm e de vina ca avocatu n-a reusit sa confirme la locale si ca Dolha a obtinut fix ce-a semanat? Pe pariu ca esti din gasca lor, daca nu chiar unul dintre cei trei, iar cu voi ne-am obisnuit deja. Mereu altu e de vina, nu voi!

  • Da, actualmm are o mare vina, dar alegerile au trecut castigatorii i-am vazut. Ar fi bine sa se stie cine v-a revigora PNL Maramures? D-na Chereches v-a contribui la aceasta revigorare sau se va ” lepada” de acest partid, care totusi a facut-o parlamentar!

 5. Maramureseanul e satul de fanfaronii liberali care au adus judetul pe penultimul loc la capitolul dezvoltare si salarizarea muncitorimii.Singurul judet fara niciun parc industrial dupa ce in zona au fost doar oameni care se credeau de dreapta.Anghel,Man,Ciceu,Marinescu,Kovaci,in administratii,sa nu mai vorbim de vesnicii parlamentari care nu au miscat un deget pentru ca acest judet sa iasa din zona neagra,ca zona gri e doar un vis.Ce asteptari aveti de la oameni de paie cand si neamtu ii aduce putin cate putin la marginea prapastiei incat doar un pas mai au sa ajunga din urma PNTCD-ul.Am vazut ce mari fapte de vitejie au facut avocatii din administratie,incat peste 70 % din salariile din zona reprezintă minimul pe economie,businessurile mor ( devine antologic afacerea de la spatiul lui Hoban,in plin centru,unde o shaormerie-pizzerie arata in doar 3 saptamani,ca si cum si-ar fi dat obstescul sfarsit).Fara sa faca lucruri serioase pentru oameni risca ca la urmatoarele alegeri scorul obtinut in prezent sa fie irealizabil.Norocul lor poate fi nepriceperea pesedistilor care in cazul in care nu o sa reuseasca absolut nimic pentru judet ar lasa un loc de paine si pentru altii,dar sa nu uitam USR-ul si PMP-ul nu dorm,ci puncteaza.

 6. Articol slab, scris parca pe coltul mesei din bucatarie intre doua feluri de mancare. Nu ati avut niciodata jurnalisti ci doar papagali cu ifose. PNL merita dispretul tuturor mai ales ca s-au lasat pacaliti de unicul castigator al lozului norocos.

 7. Povesti.La ultrasii de partid si pupincuristi nu ma mir ca nu sesizeaza de unde li se trage liberalilor acest esec, dar ma asteptam sa vina totusi niste profesionisti care sa ii aduca cu picioarele pe pamant.Aici nu e vorba de partid,ci de oameni.Niciunul dintre ei nu are realizari concrete pentru comunitate,sa nu mai zic ca ei înca cred ca aici e vorba de meritocratie ( probabil se gandesc cat de smecheri sunt ei in privat sau in meseriile lor),dar uita ca acest lucru nu mai tine la electorat.Vorba unora de pe aici,ce-mi pasa ca e avocat de succes sau ca-si permite vreun hobby costisitor sau vacante exotice cand eu in cazul in care fabrica isi trimite oamenii in somaj tehnic am posibilitatea,cu putin noroc,sa-mi gasesc un loc de munca,tot la salariul minim,fara perspectiva.A trecut vremea doctrinelor,alegatorul e pragmatic,iar astia nu au fost in stare sa-si apere nici macar oamenii de afaceri,care au fost haituiti in comparatie cu multinationalele si nu ii mai apara absolut nimeni.Mai mult,a ajuns psd sa se intereseze de soarta lor,asta e chiar noaptea mintii.Deci problema partidului e de fapt a oamenilor care fac parte din acest partid ( sa nu creada Niculescu ca e mai bine vazut ) si nu in ultimul rand,rezultatele pentru comunitate,care hai sa recunoastem: sunt catastrofale.Nu au facut nimic si asta in comparatie cu alte judete si municipii unde lucrurile merg spre bine (Boc e avocat,din cate stiu,dar a dezvoltat economic orasul in comparatie cu profesorul Funar,care ii tinea in subdezvoltare).Din pacate nici dupa acest esec nu au invatat absolut nimic si asta va fi pentru ei inceputul sfarsitului.Eu in locul lui Niculescu nu as paria ca la orice alegeri viitoare as avea un scor mai bun,deoarece se poate si mai rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here