BANII VORBESC – Românii cheltuiesc anual zeci de milioane de euro pentru vacanțe în Thailanda

0
151

Peste 20.000 de turişti români şi-au făcut vacanţa în Thailanda în fiecare dintre ultimii doi ani, cheltuind în medie mai mult de 2.100 de euro de persoană pentru zbor, cazare, masă şi excursii, spun reprezentanţii în România ai Autorităţii de Turism a Thailandei. „Din datele oficiale ale autorităţilor thailandeze, în anul 2013 şi-au făcut vacanţa în această ţară puţin peste 20.000 de români. Din datele preliminare, şi în anul 2014 au fost tot cam atâţia”, a declarat Mădălina Nan, PR&Marketing Assistant la reprezentanţa în  Balcani a Autorităţii pentru Turism a Thailandei (TAT Balkan Office).

Ea spune că românii stau în jur de 13 zile în Thailanda şi cheltuiesc, în medie, 105 euro pe zi pe cazare, mâncare, băutură şi excursii. La suma totală de 1.365 de euro, se adaugă şi preţul biletului de avion, care ajunge, în medie, la 800-850 de euro. În total, peste 2.100 de euro. Din aceste date reiese că cei 20.000 de români cheltuiesc anual pentru vacanţe în Thailanda mai mult de 42 de milioane de euro. Românii merg în Thailanda în zone precum Bangkok, Puuckett sau Pattaya.

„În general merg la plajă, dar sunt destul de munţi şi cei care ajung în nord, pentru pachete mai culturale. Cei mai mulţi stau în Bangkok câteva zile, iar apoi merg în insule pentru plajă sau în diverse circuite”, a mai spus Mădălina Nan.

Într-un clasament al Organizaţiei Mondiale a Turismului, cea mai vizitată ţară din lume este Franţa, cu peste 80 de milioane de turişti în 2013, urmată de Statele Unite (70 de milioane de turişti), Spania (60 de milioane de turişti), China (55 mil. turişti), Italia (47 mil. turişti), Turcia (37 mil. turişti), Germania (31 mil.), Marea Britanie (31 mil.), Rusia (28 mil.) şi Thailanda (26 mil.).

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.