BANI PENTRU CULTELE RELIGIOASE – Coaliția pentru Baia Mare propune susținere financiară pentru realizarea unor obiective bisericești

13
1353

În pragul sărbătorilor Pascale, reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare au discutat despre inițierea unor demersuri privind susținerea financiară a cultelor religioase din orașul nostru. Surse din rândul Coaliției arată că la următoarea ședință a Consiliului Local aleșii vor iniția un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume de la bugetul local pentru realizarea unor obiective religioase. Printre acestea se numără Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime”, capela de la Firiza, respectiv cea din cimitirul Horea 1. Suma care ar urma să fie alocată se ridică la 500.000 de lei, iar din aceasta vor fi finalizate cele trei obiective.

„Catedrala Episcopală este un obiectiv nu doar cu caracter religios, ci și unul cultural, unde se pot desfășura evenimente prestigioase pentru comunitate. Finanțarea celor trei obiective este un demers de onoare și respect față de simbolurile orașului, față de nevoile cetățenilor pe care Coaliția pentru Baia Mare și le asumă”, spun reprezentanți ai Coaliției pentru Baia Mare.

Interesul manifestat în ultima perioadă de către aleșii locali ai Coaliției pentru problemele comunității este îmbucurător. Cu toate acestea noi, băimărenii care suntem la fel de interesați și de chestiunile lumești, cum ar fi starea drumurilor din Baia Mare, curățenia zonelor publice, întreținerea locurilor de joacă și a zonelor verzi (care lasă enorm de mult de dorit), am aprecia ca printre inițiative să regăsim și rezolvarea problemelor stringente. Altfel, admirând frumoasa Catedrală finalizată, riscăm să ne rupem gâtul în craterele formate pe străzile din Baia Mare (inclusiv unde s-a intervenit deja cu lucrări de reparații!).

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

13 COMENTARII

  1. ultimul paragraf,din articol, spune cam tot, cand o sa fie gata o parte din ele atunci ne putem gandi si la altceva, ce ar trebui facut sa scada pretul la mc de apa, e cea mai scumpa din tara.

    • E o mafie acolo iar jumatate din pretul platit e o fraiereala pe fata,cica apa scursa si cea de ploaie.Nu e de trait in tara asta,toti te fura pe fata,nu-i intereseaza ca populatia lucreaza pe bani marunti,ei aloca milioane pe biserici.

  2. asa e in romania decat sa asfaltam strazi si sa investim in infrastructura facem biserici pentru preafericitii consilieri

  3. Nu auzim ca astia ar fi preocupati de nivelul de trai a baimarenilor sau de faptul ca baimarenii sunt obligati,din lipsa locurilor de munca,sa faca naveta in Tautii Magheraus,Sarbi sau Dumbravita pentru salariul minim pe economie.Vreau sa vad primul milion propus pentru a pune pe picioare Primul Parc Industrial,nu a 100 biserica.Daca nu va preocupa soarta muncitorimii o sa ajungeti ca bisericile sa ramana goale,doar cu aparatul popesc milog.

  4. Ioi,daca tot vor PSD-istii sa avem de la anul consilieri fiscali si sa mearga angajatul singur la Fisc si sa-si plateasca din salariu:impozitul,CAS-ul si banii de pensie,sigur o sa fie unii care o sa-si trimita banii direct la biserica.Desigur ca ceilalti o sa-i lase la pacanele,birt,c***e sau pariuri sportive.Cat de prost poti sa fi sa-l lasi pe roman cu autotaxare si sa crezi ca isi va plăti dările si nu se va bloca bugetul statului?

  5. Dati bani pentru biserici caci viitorii popi ortodocsi scosi pe banda rulanta sa aiba locul de munca asigurat! Nu conteaza ca tinerii din oras pleaca peste hotare pentru a munci,conteaza doar sa pastram prietenia cu barbosii care vor spala pe creier viitorii pupatori de moaste! Bravo,Cacalitia pentru Baia Mare! Ati facut-o din nou! As mai avea rugamintea ca celor care cauta un loc de munca sa le explicati impreuna cu prietenii vostri afaceristi in sutana ca nu e nevoie de bani pentru a intretine o familie ci doar de multa rugaciuni si o donatie la prea-fericitul bisnitar! Nerusinatilor!!!

  6. Pai da ca la biserica romano catolica unita cu ROma li s-a dat grupul scolar 7 gratis si acolo normal era sa se dea la fostii proprietari dar ce te faci ca pe lumea ceallata li se iarta pacatle la consilieri si primari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.