BĂIMĂRENCE ARESTATE – Două femei din Baia Mare au fost reținute după ce au furat peste 2000 de euro din locuințe

0
1677

BĂIMĂRENCE ARESTATE  Două femei din Baia Mare, bănuite de comiterea unor furturi din locuințe pe raza orașului Negrești Oaș, au fost reţinute ieri pentru 24 de ore, de către poliţiştii negreșteni.

Ieri, 9 februarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Negrești Oaș, au identificat două femei, de 38 și 39 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș, bănuite de comiterea unui furt din locuință. Din cercetări a reieșit că, în ziua de 9 februarie, cele două femei, ar fi pătruns într-un imobil din localitate, de unde, profitând de ușa închisă dar neasigurată, au sustras banii aflați în buzunarul unei haine, fiind surprinse pe proprietar în momentul în care părăseau curtea imobilului.

În urma administrării probatoriului, cele în cauză, au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale. De la acestea a fost recuperată suma sustrasă, respectiv 2200 euro iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furturi, polițiștii recomandă cetățenilor:

  • manifestarea de atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care le intră în proprietate;
  • utilizarea mijloacelor tehnice şi de siguranţă modernă (montarea unor interfoane şi utilizarea corectă a acestora, montarea de sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor sau a sistemelor de alarmă, asigurarea locuinţelor cu sisteme de închidere greu penetrabile etc.).
  • dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.);
  • schimbarea obiceiurilor “tradiţionale” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.