Băimăreanul Ursache a reușit un eseu! România-Portugalia 15-7 (5-7), în Cupa Europeană a Națiunilor

0
97

Sâmbătă, pe terenul curăţat timp de șase ore de zăpadă al Stadionului „Arcul de Triumf” din Bucureşti, echipa României a învins cu scorul de 15-7 (5-7) formaţia Portugaliei, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor la rugby, punctele fiind înscrise de Lemnaru (min. 7), A. Ursache (66) – eseuri, Vlaicu – 1 l.p., 1 transformare, respectiv Aguilar (23) – eseu, Pedro Leal – 1 transformare.

Disputat în faţa a 1.000 de spectatori, pe un teren extrem de greu, dar practicabil, graţie eforturilor organizatorilor, meciul a avut o desfăşurare complet diferită în cele două părţi, fiind dominat în prima repriză de oaspeţi, mai bine orientaţi tactic, mereu în picioare, cu baloane la mână, dar răsturnat complet în partea a doua, când munca de sapă a înaintaşilor români şi-a adus roadele. Rugbyştii români au început să domine clar în grămezile ordonate, în moluri, dar şi în margine, obţinând o victorie absolut meritată, în faţa uneia dintre echipele cu pretenţii în competiţie.

România:
1. Lazăr, 2. Tincu, 3. Bădălicescu, 4. Ursache Valentin, 5. Petre Cristian, 6. Macovei, 7. Lucaci, 8. Carpo, 9. Calafeteanu, 10. Dumbravă, 11. Cătuna, 12. Diniş, 13. Gal, 14. Lemnaru, 15. Dumitraş. (numerele sunt cele de pe tricouri). Rezerve: 16. Rădoi, 17. Ursache Andrei, 18. Coste, 19. Gorcioaia, 20. Surugiu, 21. Gheară, 22. Vlaicu.
CSM Știința Baia Mare, campioana României, a avut patru tituluri (Macovei, Cătuna, Diniș, Gal) și două rezerve (Andrei Ursache și Rădoi). Ursache a intrat după pauză și a marcat un eseu. Pentru a doua oară în istoria naționalei României, doi frați, Valentin și Andrei Ursache, au evoluat împreună în teren.
Sâmbăta viitoare, tot pe stadionul ”Arcul de triumf” din  Bucureşti, va avea loc următorul meci al echipei noastre în CEN, cu Ucraina.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.