BAIA MARE – Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri moderne și funcționale

8
1313

Etapa modului haotic în care în ultimii 20 de ani au fost date autorizaţii pentru diverse construcţii sau amplasarea unor chioşcuri, fie ele și de distribuție a presei, care mai mult încurcă decât sunt de folos, se apropie de sfârșit.

Primarul Cătălin Cherecheș este hotărât și rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește modul inestetic, nelegalitatea și oportunitatea amplasării și funcționării chioșcurilor pe raza municipiului Baia Mare.

De multe ori astfel de construcţii sunt vandalizate şi folosite pe post de toaletă publică sau de adăpost de noapte pentru boschetari.

Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri moderne și funcționale.

Şi în ceea ce priveşte celelalte chioşcuri de pe raza oraşului nostru, edilul băimărean are de gând să verifice dacă amplasarea lor este oportună sau pot fi găsite alte soluţii care să mulţumească cetăţenii atât din punct de vedere practic, cât mai ales estetic.

Au fost numeroase reclamaţii din partea băimărenilor, aceste zone devenind adevărate focare de mizerie. De mult timp a fost analizată situația tuturor chioşcurilor de pe raza municipiului şi unora fiindu-le autorizaţia expirată au fost desfiinţate.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „De câțiva ani tolerăm construcții amplasate nelegal având ca obiect de activitate atât vânzarea presei cât și alte activități de comerț. Am definitivat proiectele pentru noile chioșcuri moderne, cu încadrare într-o estetică corectă, civilizate, care să ofere atât cetățenilor cât și comercianților posibilitatea desfășurării unui comerț la standardele pe care le vedem orașele din Europa.

În această săptămână va fi demarată licitația pentru ocuparea domeniului public având ca scop amplasarea de chioșcuri după modelul, proiectul, pe care îl vom oferi noi autoritatea locală.

Sunt 40 de puncte în oraș unde vor fi desfășurate astfel de activități și invităm pe toți cei interesați să răspundă invitației noastre și să participe la licitația cu strigare care va avea loc, conform prevederilor legale, la mijlocul lunii aprilie.

Având în vedere proiectele de infrastructură pe care le derulăm începând cu această săptămână în toate zonele în care construcții nelegale ne blochează activitatea, respectiv șantierele, vom proceda la ridicarea acestora.

Deocamdată prima construcție ridicată a fost pe strada Culturii, acolo unde amenajăm o parcare publică, construcție care ne vicia implementarea proiectului.

Avem toate formele legale pentru desființare, inclusiv acordul DIICOT, cu privire la depozitarea și punerea în siguranță, fiind vorba de chioșcuri aparținând unor societăți comerciale aflate în ample cercetări penale și asupra cărora s-a instituit sechestru de către autoritatea mai sus menționată”.

Sursă info și foto: Baia Mare TV

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

  1. Nu e rau ceea ce face,dar sa nu uite si de vesnicele schele de pe Crisan (administratia financiara),Centrul Vechi,Victoriei si fatadele scorojite si inestetice de pe :Crisan,Horea,Victoriei,Progresului ( o buda de casa inestetica cu anexele prabusite,vis a vis de Sc. Lucian Blaga).

  2. da „terasele „amplasate pe trotuare ilegal ,-doua mese acolo sa fie ptr.fumatori care de obicei si beau un coniac ,o bere doua ,si este problema lor dar ramine dupa ei o mizerie de nedescris,mizerie pe care de obicei n-o stringe nimeni. De vazut si de facut ceva in zona celor doua nonstopuri de la Materna.Sa circuli prin acel gang(locul prin care merg copii la scoala 3 de exemplu) si printre containerele din spate ,este o adevarata aventura:ambalaje,hirtii,lazi de marfa de la aprozar, piterie ,covrigarie,si cite magazine mai sint acolo plus doua circiumi miros de urina si rahat .Este pur si simplu scirbos locul.

  3. Intelegem ca aceste chioscuri deranjeaza pe unii,deoarece in aceste ziare care nu apartin mogulului Chereches mai apar si unele articole care n-ar trebui sa fie vazute de populatie devoalorizand imaginea ”celui mai iubit baimarean”! Dar ziarele si vanzarea lor sunt o forma de informare si stim cu totii cum se numeste cand libertatea cuvantului este sugrumata: dictatura! Ori multi dintre noi am mai trecut prin asa ceva si nu mai dorim acest lucru! Asa ca,Chache spunem:”Nu,multumim! Lasa chioscurile de ziare sa traiasca acolo sau in alte locuri intens circulate si ocupa-te de lucruri mai importante!” Asa,o intrebare: oare cat de legal este amplasat terasa exterioara de la Pressco unde-ti bei cafeaua si care incurca circulatia trecatorilor??! Sau altele care sunt la fel de ilegal amplasate,dar ”nu deranjeaza” asa cum o fac chioscurile de ziare??!

  4. Poate niste chioscuri din lemn, nu din beton si metal ar fi mai estetice. Apropos de poza din articol, cea de pe str. Culturii, se vor reface jardinierele acolo? Se vor replanta niste arbori?

  5. „cititorule” din titlu se scrie ”Strategia municipalitatii vizeaza demolarea si amplasarea de NOI chioscuri moderne si functionale”deci este clar ca ai ceva personal cu primarul ,ca nu vad cum se sugruma libertatea cuvintului intr-un chiosc nou.Problema este ca aceste chioscuri sa se faca, nu doar pe hirtie si strategie ptr ca daca bine imi amintesc ptr.aceasta problema s-au mai cheltuit o data multi bani si au aparut 2-3 chioscuri din termopan ,apoi……gata. IAR despre terase ai dreptate.

  6. Ce părere are mister primar referito la faptul că există colecții de reviste in derulare și ca cei ce cumpărau revistele nu mai pot să le cumpere acum ?? I se fâlfâie, nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.