BAIA MARE: Raed Arafat a anuntat proiectul de lege a malpraxis-ului dar si detalii despre salarizarea medicilor (VIDEO)

2
273

Medicii din toată ţara, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ar putea în grevă generală. Doctorii sunt nemulţumiţi de salariile mici, de condiţiile de lucru şi de modul în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România. Protestele sunt programate să înceapă pe 1 iulie. Pe aceasta tema, ministrul secretar de stat Raed Arafat a declarat in Baia Mare: „Nimeni nu poate sa zica ca salarizarea este buna si ca nu este corect ca nu este buna salarizarea.Sesizarea medicilor si nemultumirea fata de salarizare este un lucru real si care trebuie recunoscut si care nu cred ca cineva zice ca nu este asa. Problema este echilibrul care trebuie sa il gasim si cum o sa gasim acest echilibru la nivel de Guvern, intre nevoile de salarizare si disponibilitatile de fonduri si acelasi timp am zis: exista in Minister doua grupuri de lucru care lucreaza pe propuneri pentru ameliorarea veniturilor medicilor si asupra statului spitalelor si asupra modului de salarizare” a declarat Raed Arafat.

Legea malpraxisului pe site-ul Ministerului Sanatatii
„Malpraxisul este o problema care este gasita la nivelul spitalelor din intreaga Europa si cazurile de malpraxis, reclamatiile acestora sunt in crestere in Europa. Asa ca nu este un specific romanilor. Daca luam o tara care are un numar mare de astfel de cazuri este chiar Statele Unite si sunt multe alte state europene in care cresc numarul acestora. Ieri noi am anuntat noile puncte cu care venim pe legea malpraxisului. Astazi candva o sa gasiti pe site-ul ministerului deja depus proiectul de lege al malpraxisului si incepe dezbaterea publica. Avem o luna de discutii, inclusiv cu cei care au participat la realizarea proiectului. Pentru ca practicat inclusiv de la comisia de supraveghere a asigurarilor, de la asiguratori, de la pacienti, de la colegiul medicilor in elaborarea modificarilor legislative. Dupa o luna de dezbatere daca vom gasi ca este bine mergem cu el mai departe, daca vor veni propuneri le vom include daca sunt bune. Asta inseamna ca in scurt timp sa avem o lege a malpraxisului in sensul sa devina functionala pentru pacienti. Problema noastra majora este ca medicul plateste asigurare, asistentul plateste, iar pacientul cand are o problema nu este despagubit. Noua legislatie face  altfel mecanismele, anuleaza comisiile la care trebuia pacientul sa plateasca o suma imensa la Directiile Sanitare pentru a face expertiza si trece catre o negociere in prima faza si o mediere intre pacient – medic – unitate sanitare si asigurator. Daca se recunoaste acolo ca a fost o problema se poate rezolva acolo fara a se ajunge la instanta. Daca nu se rezolva atunci pacientul poate apela la instanta” a declarat dr. Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Pt. a asculta si cu urechea dreapta,trebuie spus si cine-i acest”cazzo di cane”, ce scrie la c-da si la santaj( ase vedea casa de la Tauti a deontologului).El este lefegiulsenatorului melc(platit pe bani publici). Din inaltimea acestei f-tii isi permite sa arunce cu laturi in capul tuturor adversarilor melcului(sau unde melcul si acolitii au interese). In cazul medicinii de urgenta melcul si acolitii au multe interese. de aceea si-a pus „jigodia de presa” sa latre.Pt. acest latrau isteric, nu conteaza parerea unor specialisti corecti, toti sunt prosti si/sau mafioti, spune asta el ,de care nu s-a legat nici o invatatura( de la scoala de jurnalism a fugit dupa cateva luni) , si se mai lauda ca are nas pe un membru al unei famiglii locale.
    Varsaturile lui(carora limbricul le spune”analize jurnalistice”) sunt o insailare ilogica(dar veninoasa) de ” o vorba trei minciuni”.
    Pt. toate potlogariile acestui bezbojnic(nu s-a sfiit sa arunce cu laturi si in Saptamana Mare) , o sa-l bata D-zeu.( Sa fie oare numai o coincidenta faptul ca doctorii(impotriva carora acest decerebrat are o ura patologica) tin aproape de familia lui? D-zeu nu bate cu bota.)
    Pt. alte marsavii ale farflucterului a se vedea fosta „Tara Mea”.

  2. asta (Adi Busu) din cauza problemelor pe care le are la cap, face spume la gura ca si un epileptic, probabil si din aceasta cauza a fost pus de presa locala la groapa de gunoi a Baii Mari, flamandocu asta traieste numai din bani publici, dar nemunciti, mai linge in ………….. pe senator, ba pe moga liliana, pa pe ambrus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.