BAIA MARE PE VAL – Singurul municipiu din România care a câştigat finanţarea pentru două proiecte majore în valoare de 10.000.000 de euro

9
13843
foto jurnalmm

BAIA MARE PE VAL Municipiul Baia Mare este singurul municipiu din România care a câştigat finanţarea pentru două proiecte majore în valoare de 10.000.000 de euro. Este vorba despre două proiecte care au fost aprobate pentru finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman pe axele 4.1 şi 4.2.

„Am avut bucuria ca astăzi să prezint două dintre proiectele importante la nivelul municipiului Baia Mare. Este vorba despre tratarea a două zone ample ale oraşului: din Zona Cartierului Ferneziu până în zona Pieţei Agroindustriale Izvoare, respectiv de pe Bulevardul Unirii, Catedrala Episcopală până în Zona Meda. Sunt zone cu probleme sociale, cu probleme economice, respectiv cu probleme educaţionale.

Din această perspectivă am tratat împreună cu colegii de la Serviciul Public de Asistenţă Socială integrat aceste aspecte şi am depus spre finanţare două astfel de proiecte şi cred că este un lucru de apreciat faptul că din 300 şi ceva de proiecte 55 au fost aprobate iar două sunt ale municipiului Baia Mare.

Este singurul municipiu care are proiecte integrate în acest sens şi singurul care a câştigat două proiecte”, a subliniat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Prin aceste proiecte municipalitatea va sprijini sute de persoane din categorii defavorizate dar şi firme pentru a se dezvolta.

„Pe de altă parte, punctual vreau să vă spun că este vorba despre 10.000.000 de euro care intră în comunitate, este vorba despre 70 de firme, respectiv firme mici, firme de familie, mici ateliere pe care le au băimărenii şi care vor putea beneficia de 25.000 de euro finanţare pentru a se dota, pentru a-şi dezvolta afacerea.

Pe de altă parte este vorba despre 200 de proprietăţi, gospodării, respectiv apartamente care vor beneficia de 2.000 de euro pentru reamenajare, de la schimbat de geamuri, la instalaţii, la băi, la tot ceea ce ar putea să facă de aceşti 2.000 de euro. ”

În ceea ce privește zona educațională și sanitară Cătălin Cherecheș a menționat:

„Un lucru important este zona educațională și aici îi mulțumesc d-nei director ce s-a implicat de-a lungul timpului la ridicarea nivelului educațional în cartierul Ferneziu, 330 de copii vor beneficia timp de 3 ani de tot ceea ce înseamnă activități, servicii în interesul lor. ”

Vom avea cabinet stomatologic mobil care se va mişca în aceste două zone importante ale oraşului, vom avea asistenţă medicală la domiciliu pentru cei care sunt în imposibilitatea de a deplasa ori din motive medicale ori din motive de vârstă”.

Tot în cadrul acestor proiecte vor fi amenajate un centru de alfabetizare la Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare dar şi un incubator de afaceri, lângă Liceul Sportiv Baia Mare.

„Avem la Şcoala Nicolae Bălcescu, unde avem rezultate foarte bune pentru a alfabetiza, a duce la şcoală, a iniţia în special copiii din comunitatea romă dar nu numai, acolo vom face un centru de alfabetizare care va fi util pentru întreg Cartierul Ferneziu.

Pe de altă parte la Liceul Sportiv, avem lângă liceu o centrală termică dezafectată unde va fi un incubator de afaceri”, a punctat edilul.

Chiar dacă este vorba despre un proiect care se adresează unei categorii de persoane defavorizate, primarul oraşului spune că vor fi sprijiniţi doar cei care au actele în regulă şi cei care doresc să progreseze.

„Sunt multe chestiuni pe care le vom putea dezvolta din 10.000.000 de euro dar lucrurile importante acestea sunt. Mă bucur că este un proiect care îşi lasă urme vizibile în comunitate, sunt convins că va avea un efect în special asupra economiei din aceste două zone.

Mă bucur în special pentru Zona Ferneziu care va fi impulsionată din punct de vedere economic, social şi educaţional dar şi pentru celelalte zone de blocuri pe care vi le-am amintit: Horea, Luminişului, zona de la Catedrală până la Meda.

Nu tratăm în aceste proiecte decât pe cei care deţin proprietăţi sau au acte de proprietate, nu pe cei care în mod parazitar se aşază la marginea unui cartier.

Craica, Pirită, zona Ferneziului şi alte astfel de zone vor fi tratate într-un proiect diferit pe Grupul Local de Acţiune pe care o să-l demarăm în următoarea perioadă”, a concluzionat Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai adăugat că efectele celor două proiecte la care s-a lucrat intensiv în ultimii doi ani se vor vedea în cel mai scurt timp.

sursa INFO, FOTO 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

9 COMENTARII

  1. Cred ca cei de la cdimm au ramas frustrati de la pierderea incubatorului,renumitul bussines bilding,ramas spre obstescul sfarsit cu un bocter,un xerox si vreo 2 afaceri necajite.Ne-am incubat pana ne-am intubat.

  2. Radio Erevan : Din ciclul vine Dragnea pe la noi ! Sa speram ca pe langa Haida,hai il conving tovarasii pe iubitul lor carmaci sa bage oarece malai in realizarea infrastructurii unei viitoare zone industriale pe planul mioritic a lui nea Toni.Nu de alta dar in Satmar fosta deputata Andreea Vass a convins guvernul micutului Boc sa aloce peste 10 milioane de euro,in infrastructura necesara investitiei celor de la Draxelmaier,prin care Satu Mare a castigat un investitor cu peste 8 000 de locuri noi de munca create.Sa speram ca nu vor fi doar povesti…pescaresti.PS.Cum stam cu primul zbor?

  3. O sa fie bataie mare pe bani astia. Banuiesc ca PERSOANELE DEFAVORIZATE sunt astia care nu au ce manca si nu au ce da la copii de mancare de accea sunt toti burduhosi si cu tigara in mana prin piata.Auzi mai cica PERSOANE DEFAVORIZATE astia care fura fier si nu ai prinde politia.De ce nui ajuti mai primare pe astia care muncesc pt 1200 si platesc apa la vital100 lei. Ieftineste apa cu 50% daca vrei sa ajuti. Banuiesc ca trebuie sa ai relatii la primarie ca sa beneficiezi. Si care sunt criteriile ca sa beneficiezi? Trebuie sa am bmw si inscris pe altcineva? S-au trebuie sa am restante la facturi si la impozit?De ce nu refaci gara aia ca arata de cacat? S-au vopseste gardurile ruginite pe la blocuri dr banii astia ai putea cumpara 10tone de vopsea sa le mai ramana ceva vopsea si la astia care vopsesc sa aiba si ei deo bere.PRIMARUL PRIETENUL RROMILOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.