BAIA MARE – Cetăţenii „certaţi” cu bunul simţ vor băga mâna adânc în buzunar

9
3515

Băimărenii şi nu numai, care sunt certaţi cu bunul simţ şi curăţenia vor băga mâna adânc în buzunar. Autoritatea Publică Locală va lua în perioada imediat următoare măsuri aspre împotriva celor care depozitează sau aruncă gunoaie pe terenurile pe care le deţin.
„Încă persistă o problemă cu cei care depozitează nelegal sau aruncă nelegal tot felul de mizerii pe strada Dumbravei, respectiv Strada Europa. De săptămâna viitoare vom începe o acţiune foarte hotărâtă, fermă şi nu vom ierta pe niciunul dintre cei care deţin pe terenurile lor astfel de rampe ilegale de gunoi. Terenurile respective dacă tot le deţin în proprietate, trebuie întreţinute. O să-i amendăm până o să se sature şi o să-şi dea seama că trebuie ori să facă curăţenie ori să-şi împrejmuiască terenurile ori să aibă bunul simţ cei care aruncă să nu mai arunce. Totuşi suntem un oraş civilizat, suntem un oraş unde trebuie să existe un respect faţă de lege şi faţă de civilizaţie şi faţă de cetăţeni şi faţă de comunitate şi astfel de derapaje de necivilizaţie nu-şi au locul în comunitatea noastră”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Pentru a identifica cine este vinovat de munţii de gunoaie care par a răsări peste noapte pe unele dintre proprietăţii, edilul spune că se vor face verificări metru cu metru. Mai mult, responsabilitatea salubrizării va fi asumată de către Autoritatea Publică Locală care va avea grijă să trimită facturile celor care nu şi-au respectat îndatoririle de membri ai comunităţii.

„Aşadar o să luăm metru cu metru şi-i amendăm pe toţi cei care nu înţeleg ce înseamnă ordinea şi ce înseamnă curăţenia. Cred că odată cu o astfel de abordare, inclusiv zona dinspre Baia Sprie, respectiv străzile Oborului, Forestierilor va fi la fel abordată, în acelaşi program de verificare, sancţionare şi curăţenie pentru că noi o să-i amendăm dar n-o să lăsăm lucrurile aşa bazându-ne că ei o să-şui facă curăţenie. O să facem noi curăţenia şi o să le trimitem factura acasă pentru că dacă stăm după curăţenia pe care o fac ei o să ne trezim că suntem îngropaţi de gunoaie. O să-i îngropăm noi pe ei în amenzi”, a concluzionat Cătălin Cherecheş.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

9 COMENTARII

 1. Nu trebuie sa meargă pana pe soseaua de centura deoarece tone de mizerie o sa găsească si pe terenurile virane de lângă Parcul Central ( V.Alecsandri cu Republicii și ieșirile spre blocurile ANL pe Serelor ). In cartierul Marasesti ,chiar daca exista teava de gaz si gardulete ,țărani in drum spre mașinile lor parcate au calcat gardul viu astfel încât înainte de a ajunge Capitala Culturala ar trebui fiecare locuitor da dea un test de civism si comportament.Ne mai trebuie 20 de ani sa invatam sa respectam orasul si munca celor care se străduiesc sa mentina curatenia.

  • din păcate in multe zone gardul viu trebuie refacut si in unele locuri chiar inlocuiti copaceii uscati.E cazul sa se planteze mai multi tei si salcâmi sau chiar ciresi si visini care sunt de o rara frumusete,cand înfloresc primăvara.Nu sunt adeptul platanilor deoarece sunt mizerabili,urat mirositori si isi mentin multe frunze pana in primăvara.Nuci pe soseaua de centura si nu numai deoarece absorb noxele din aer.

  • Ai dreptate, dar daca tot ar fi camere video ar trebui si supravegheata 24/24 , ceea ce nu se va intampla, ca la un momentdat omul de la supraveghere se va plictisii spunand ca nu se va intampla nimic, si va pleca la cafea. 🙂

 2. Niste tarani.Vrem capitala culturala si noi inca suntem la stadiul de taranoi necivilizati.Daca nu ar face drusalul curatenie ne-am ineca in propria mizerie.Tone de gunoaie gasesti si in toate paduricile din jurul orasului:Satu Nou de Jos,Grosi,Valea Rosie,Usturoi,etc.Are inca mult de munca administratia pana o sa ne apropiem cat de cat de orasele din Vestul Europei.Aia sunt gospodari adevarati si in fata fiecarei case vezi copaci si flori.La noi toti isi rad tot spatiul verde de pe domeniul public din fata casei, ca sa nu se oboseasca sa-si bage gunoaiele de masini in curte (pe Progresului isi lasa masina direct pe trotuar) si prefera praful, betoanele,poluarea.Poate ar fi nevoie de un HCL ca fiecare cetatean care are curte sa-si bage masina pe proprietate, nu sa-si lase masina pe domeniul public.Sau sa si-o lase contra unei sume,tip abonament,ca doar orice boierie costa.Sa nu mai zic ca blochezi circulatia pietonilor pe trotuare.Dar cine din administratie isi misca fizicu’ pe jos sa constate acest lucru,nu ?

  • Solutia de civilizare la aceasta problema e foarte simpla,pui stalpisori iar daca trebuie chiar si in fata caselor,acolo unde tu ca si municipalitate nu doresti sa vezi masini parcate sau iti propui sa lasi loc pentru pietoni (chiar si pe Progresului,sa-si bage vipurile masinile in curte,nu sa si le etaleze pe trotuare).Doar de vointa e nevoie fiindca ma gandesc ca acei stalpisori nu sunt o avere.

 3. Dragă domnule primar Cherecheș
  Te rog treci de la declarații la fapte.
  Pune acei polițiști locali să umble mai des pe străzi, doi câte doi, și să observe, să fotografieze și să dea amenzi usturătoare celor care aruncă gunoaie pe stradă – dacă-i prind -, celor care nu parchează mașinile conform legii, celor care calcă spațiul verde, etc.
  Dați-le mai multe atribuțiuni, căci dacă îi avertizezi de unele aspecte, răspund că nu sunt printre atribuțiile lor de serviciu.
  Și domnule primar, fii mai dur și nu numai în declarații. Știm că e an electoral, știm că vrei să-ți faci propagandă electorală, dar domnule primar, nu-ți fie frică. La ce candidați scot partidele, și orbii o să pună ștampila pe numele dumneavoastră.
  Stefan

 4. Ca tot vorbim de curatenie, pe saracii oameni care au pamanturi si isi arunca mizeria pe pamantul lor, doriti sa ii amendati pana se satura si nu mai arunca. Da, e o solutie buna ! insa , de zonele Craica,Pirica,Horia (Combinat). ce parere aveti ? ei nu trebuie amendati ? trasi la raspundere? Bun nu au de unde plati amenzile , sau nu le platesc, atunci sa fie pusi sa munceasca in folosul comunitatii . sau mutati in alta parte. Mai mare jeg si mizerie ca pe Horia, ca arunca gunoaiele direct de pe geamu apartamentului nu exista. Daca tot vreti sa faceti ceva, faceti pentru toti NU DOAR PENTRU ROMANII!!! .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.