BAIA MARE – A fost semnat noul contract pentru întreținerea și reparația străzilor

2
992

BAIA MARE La Centrul de Afaceri “Millenium”, primarul Cătălin Cherecheș a semnat marţi, 6 martie, acordul cadru pentru gestiune, întreținere și reparații străzi în municipiul Baia Mare pe o perioadă de 4 ani.

Au fost prezenți Dan Lucian Mihancea, reprezentantul liderului de contract ARL-Strabag, reprezentantul firmei care a câștigat licitația organizată, și Marcel Zoicaș, administratorul firmei Costrurom Baia Mare.

„Consider că parteneriatul cu municipalitatea băimăreană este cel mai bun parteneriat al nostru. În acest sens ne dorim să manageriem cu eficiență maximă acest contract, să derulăm lucrările într-un interval de timp cât mai scurt și la calitatea cerută de autoritatea locală din Baia Mare. La finalul contractului ne dorim ca băimărenii să fie mulțumiți de prestația noastră”, a declarat Dan Lucian Mihancea.

“Îi mulțumesc domnului primar pentru aprecieri și cred că am încercat să fiu cât mai explicit în tot ceea ce am dorit și am făcut pentru comunitatea băimăreană.

Am o experiență de peste 12 ani în Portugalia unde am acumulat o experiență bogată în ceea ce înseamnă astfel de lucrări și obișnuința mea este de a face lucrurile odată și bine. Consider că am adus un aport de experiență de calitate pe care l-am împărtășit autorității locale.

Pe viitor sperăm să fim la fel de serioși și să realizăm lucrări de calitate alături de partenerii noștri astfel încât băimărenii să fie mulțumiți de drumurile pe care circulă”, a spus Marcel Zoicaș.

“Pentru mine este foarte important să abordăm lucrurile cu viziune și dinamism.

Mă interesează foarte mult ca lucrările de infrastructură să nu fie niște cârpeli, ci să facem lucrări serioase, chiar dacă ele sunt la valori financiare mai ridicate decât lucrările pe care le facem în mod obișnuit provizoriu și care constatăm, în final, că ne costă mai mult decât lucrările serioase, ample și consolidate.

Din această perspectivă vreau să intrăm odată cu acest contract într-o nouă logică a abordării lucrărilor de investiții în municipiul Baia Mare, dar și a lucrărilor de întreținere nu doar pentru drumuri, ci și pentru alte tipuri de lucrări pe care le avem (clădiri, amenajări publice, zone verzi) astfel încât standardul să fie unul ridicat. Avem în acest moment documentațiile pregătite pentru fiecare cartier pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii.

Vă dau exemplu cartierele Dragoș Vodă, Cuza Vodă, Gării, întreg cartierul Săsar, Vasile Alecsandri, Bilașcu-Moldovei, zona Oituz Rozelor, Ferneziu – Firiza, Valea Borcutului și toate străzile cu macadam, cu toate detaliile pentru zonele de alei de blocuri, de accese, de parcări, de zone verzi, artere de circulație și pietonale. Așadar, sunt documentațiile necesare pentru a interveni într-un mod logic și unitar astfel încât, repet, să nu existe cârpeli.

Am introdus, acum, la început de an o sumă considerabilă pentru reparații de drumuri și această sumă vreau să fie utilizată pînă la mijlocul anului, în luna iulie, după care vom veni cu o suplimentare a fondurilor, respectiv cu creșterea bugetului pentru întreținerea de drumuri astfel încât tot ceea ce înseamnă lucrări începute și neterminate să fie finalizate”, a precizat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Vai de capul lor lucrări!
    Au venit pe străzile din zona Bilașcu – Moldovei au astupat gropile cu un material de proastă calitate, drumul arată execrabil, nu poți circula cu o viteză mai mare de 10 km/h pentru că efectiv îți distrugi mașina. Sunt de părere că primarul încearcă să facă un Baia Mare mai bun dar să ne înțeleagă că nu toți avem SUV iar drumurile din centrul nou al orașului, chiar dacă sunt în spatele blocurilor de la bulevard, nu au voie să arate așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.