Baia Mare: 200.000 de semnături pentru a aduce Basarabia acasă

0
883

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012, care au lansat duminică o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor: “Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii inițiativei.

Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chișinău, unde zeci de mii de tineri au ieșit în stradă cu drapele românești, cerând reunirea cu Patria-Mamă. 7 aprilie este una dintre cele mai importante date ale istoriei recente românești. În 2009, tinerii din Chișinău au dat lovitura de grație unei guvernări comuniste care părea să se permanentizeze.

Pe străzile orașului s-a cântat ,,Deșteaptă-te române”, iar pe clădirea Președinției și a Parlamentului a fluturat drapelul românesc. Acum a venit vremea să transmitem, la rândul nostru, un mesaj puternic românilor basarabeni. Cele 200 000 de semnături pentru o inițiativă legislativă, pe care le vom strânge împreună, vor reprezenta tot atâtea mâini ridicate pentru Basarabia și tot atâtea voturi pentru Unire. Haideți să ne pregătim să aducem Basarabia acasă.

De saptamana viitoare si in Baia Mare vor fi prezenti initiatorii pentru a strange semnatori. Totodata, aceasta actiune va avea loc si in alte localitati ale judetului Maramures.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.