BACALAUREAT 2017 – Ministrul Educaţiei vrea introducerea bacalaureatului diferenţiat

0
274

BACALAUREAT 2017  Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, susţine că în noua lege a educaţiei ar putea fi prevăzută introducerea bacalaureatului diferenţiat. Cine poate opta pentru acest tip de examinare.

„Noua lege a educaţiei naţionale se află în pregătire. Sunt multe schimbări care se vor produce şi am să vă dau un exemplu pentru zona de învăţământ preuniversitar.

Dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferenţiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învăţământul profesional şi tehnic să aiba acces la un bacalaureat pe profilul acesta.

În felul acesta cred eu că învăţământul profesional şi tehnic va deveni mai atractiv şi vom rezolva o problemă foarte acută în momentul de faţă: criza forţei de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau electrician”, a declarat Pavel Nastase, ministrul Educaţiei, pentru Digi24.

Candidații care fraudează sau încearcă să fraudeze examenul de bacalaureat vor fi eliminați din examen și nu vor mai putea participa la probele următoare, „fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale”, după cum se arată în ordinul de ministru. În plus, ei nu vor mai avea dreptul să mai participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pentru a reduce cât mai mult încercările de fraudare, sălile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere audio-video.

mai multe citiţi AICI

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.