Avem „cu ce ne lăuda”: CJ Maramureş – partener într-un proiect nominalizat la premiile RegioStars

0
111

Printre atâtea lucruri rele se mai întâmplă şi lucruri bune. Unul dintre acestea este şi cel referitor la faptul că actualul CJ Maramureş figurează ca şi partener într-un proiect nominalizat la premiile RegioStars.

Nu este un lucru care să scoată Maramureşul din izolare, dar cu siguranţă că decât nimic…mai bine şi aşa.Pentru cei care nu ştiu, premiile RegioStars se acordă la iniţiativa Comisiei Europene – Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană.

De curând, juriul premiilor RegioStars a anunţat lista celor 19 proiecte nominalizate pentru 2014, iar la categoria „Creştere inclusivă – să creăm locuri de muncă pentru tineri” a fost nominalizat şi proiectul „Mini-Euuope” în care Consiliul Judeţean Maramureş este unul dintre parteneri.

Minie-Europe – proiect INTERREG IV C – propune teme de promovare a spiritului antreprenorial şi furnizarea infrastructurii necesare IMM-urilor pentru inovare. Proiectul a abordat chestiuni legate de creşterea gradului de implicare a grupurilor sub-reprezentate, cum sunt tinerii minorităţile, persoanele cu handicap, femeile etc., în domeniul antreprenoriatului.

Obiectivul general al acestui proiect a fost de a îmbunătăţi instrumentele politice şi strategice pentru susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi sprijinirea acestora prin scheme de sprijin practice. Au fost create reţele interregionale care au reunit experţi, părţi interesate practicieni din opt ţări europene.

Parteneri sunt Flevoland (Olanda), Tameside, Greater Manchester (Marea Britanie), Eszak-Alfold (Ungaria), Maramureş (România), ALMI Mid (Suedia), Valencia/IMPIVA (Spania), Patras Science Park (Grecia) şi regiunea Veneto (Italia).

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.