AUTORITĂȚILE SUNT ÎN ALERTĂ – Primul ca de infectare cu virusul West Nile, înregistrat în Constanța

0
294

AUTORITĂȚILE SUNT ÎN ALERTĂ   Alertă în rândul autorităților, după ce primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost confirmat de laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani din Constanța, care suferă de encefalită provocată prin infectarea cu virusul West Nile.

Loading...

Bărbatul infectat cu West Nile a venit, la jumătatea lunii august, pentru un consult la Spitalul de Boli Infecționase din Constanța, informează Agerpres.ro. Medicii l-au internat inițial cu simptome de enterocolită, iar mai apoi a fost suspectat de encefalită provocată de infectarea cu virus West Nile. „Au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul pozitiv la suspiciunea de West Nile, transmisă de țânțarul-tigru asiatic, a sosit marți, până în prezent bolnavul primind tratament adecvat pentru diagnosticul de encefalită, iar starea de sănătate a pacientului este bună”, a declarat, pentru sursa citată, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului (DSPJ) Constanța, conf. dr. Constantin Dina.

Autoritățile au anunțat imediat Centrul de Hematologie Județean Constanța pentru a impune restricții privind donarea și recoltarea de sânge în sudul orașului Constanța, de unde provine pensionarul infectat cu virusul West Nile.

Specialiştii spun că virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră.

Potrivit medicilor, singura măsură de protecţie este prevenirea înţepăturilor de ţânţari. De aceea, se recomandă populaţiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi şi să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor. De asemenea, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze gunoiul menajer.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.