AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ – Un nou focar de gripă aviară descoperit în Seini, tot la o fermă de păsări

2
606

AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ Un focar secundar de gripă aviară a fost descoperit, în seara zilei de 17 ianuarie, la Seini. Se pare că virusul a fost confirmat la o altă fermă din județ care folosea aceeași mijloc de transport al dejecțiilor ca prima fermă la care a apărut virusul, acum câteva zile. Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare, se pare că este vorba despre același virus (H5N8).

În urma situației apărute, s-au luat măsuri clare și pentru celelalte ferme din oraș (9 ferme). Una dintre măsurile luate de urgență de către autorități a fost restricționarea drumurilor de acces către ferme, dar și măsuri de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport, în zona fermelor.

În seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripă aviară, cu acelaşi subtip (H5N8), la o altă fermă comercială de găini ouătoare, situată pe aceeaşi platformă unde a fost diagnosticat focarul primar (14.01.2020). Din ancheta epidemiologică, efectuată de către D.S.V.S.A. Maramureş, a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând acelaşi mijloc de transport al dejecţiilor. În aceeaşi seară, la solicitarea D.S.V.S.A. Maramureş, s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) Maramureş sub coordonarea domnului prefect al judeţului, în calitate de preşedinte”, anunţă ANSVSA.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Tot la o ferma de pasari? Cine ar fi crezut! Normal era ca gripa aviara sa apara la o ferma de porci, gripa porcina la o ferma de pasari, boala vacii nebune la o ferma de jurnalisti…

    • Lăsând la o parte insulta dvs., vă explic semnificația titlului pe scurt: un nou focar ar fi putut izbucni și într-o gospodărie. Așadar, trebuia precizat că este vorba tot despre o fermă. De ce fermă de păsări? Pentru că, spre deosebire de dvs., nu toată lumea se prinde din start despre ce tip de fermă este vorba mai ales că în Seini sunt foarte multe ferme și s-ar fi putut interpreta greșit. Ori noi, în calitate de jurnaliști, avem obligația scriem în așa fel încât informația să fie cât mai exactă și ușor de înțeles. Ne bucurăm totuși că avem cititori atât de inteligenți ca dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.