AUSTRALIAN OPEN – Sigur vom avea cel puțin un român în semifinale!

0
120

Românul Florin Mergea şi englezul Dominic Inglot au provocat cea mai mare supriză a competiţiei de dublu de la Australian Open 2015. Florin Mergea şi Dominic Inglot au trecut în optimile turneului de dublu de la Australian Open Bob şi Mike Bryan, fraţii gemeni care alcătuiesc cea mai redutabilă pereche din tenisul masculin (16 titluri de Grand Slam, peste 100 de titluri ATP). Mergea şi Inglot s-au impus cu 7-6 (4), 6-3 şi urmează a întâlni în sferturi dublul româno-olandez Horia Tecău – Jean-Julien Rojer.

 

Va fi o confruntare astfel între Florin Mergea şi Horia Tecău (foto), foşti parteneri de dublu, care au câştigat la Wimbledon, în competiţia de juniori din 2002. De asemenea, cei doi tenismeni români alcătuiesc perechea de dublu a României la Cupa Davis.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după un succes extrem de muncit în faţa perechii australiano – americane Sam Groth – Eric Butorac. De ziua Australiei, publicul numeros de pe Hisense Arena ar fi vrut ca Sam Groth, compatriotul lor, să treacă mai departe. Tecău şi Rojer n-au fost de acord, câştigând o partidă extrem de dificilă, care a avut nevoie de tiebreak în setul decisiv.  În tiebreak, la 5-4 pentru Tecău şi Rojer, românul a returnat perfect un serviciu al lui Sam Groth, nimeni altul decât cel care deţine recordul pentru cel mai rapid serviciu. A fost momentul decisiv al partidei, pentru că Rojer a avut şansa de a închide meciul pe serviciul său, ceea ce s-a şi întâmplat. Scor final, Horia Tecău/Jean-Julien Rojer – Sam Groth / Eric Butorac 3-6, 7-5, 7-6 (5).

Așadar, România are trei reprezentanți în sferturile de finală de la Australian Open: Simona Halep la simplu, Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin. Să sperăm că aceștia își vor fructifica șansele, astfel încât România să aibă două prezențe în penultimul act al competiției.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.