AU PĂCĂLIT O LUME ÎNTREAGĂ – Doi ruși au făcut 14 milioane de dolari într-o lună, după ce au vândut în loc de lubrifiant pentru motoare, ulei reciclat

1
13235

AU PĂCĂLIT O LUME ÎNTREAGĂ Doi tineri afaceriști din capitala Rusiei au pus pe picioare o afacere ce producea fabuloasa sumă de 14.000.000 de dolari pe lună, echivalentul a unui miliard de Ruble din producția și vânzarea lubrifiantilor de motor falși. Cu alte cuvinte, acești indivizi produceau ulei de motor în niște hambare din cadrul unei uzine dezafectate de mai mulți ani, având peste 20 de angajați imigranți cu acte false, fără drept de muncă în Rusia.

Potrivit automotorblog.com, uleiurile de motor se vindeau drept lubrifianți ai producătorilor de renume Shell, Elf, BP, Liqui Molly, Mobil sau Castrol. Uleiul contrafăcut era de fapt un amestec de ulei rusesc, de proastă calitate, cu ulei reciclat. Acesta era îmbuteliat în bidoane de 1, 4, 5 sau 300 de litri, și, indiferent de brandul de pe etichetă, adică Shell, Mobil, Castrol, etc. era același. De fapt, era același ulei chiar dacă etichetă spunea și o anumită vâscozitate…

Mai mult, producătorii din această fabrică ilegală care producea uleiul de motor în condiții absolut inimaginabile, ambalau același produs de o calitate josnică și în recipiente cu etichetele unor producători auto care vând propriile branduri de lubrifianți. Adică aici au fost găsite și bidoane cu etichete BMW, Volkswagen, Ford, Toyota, Mazda, Nissan sau GM. Evident, vândute drept uleiurile originale ale producătorilor cu același nume.

Recipientele erau aduse din Belarus și în Rusia se produceau etichetele care, aparent, erau identice cu cele ale produselor originale. La fel și capacele care semănau foarte mult cu cele originale. Chiar și așa, un bidon de 5 litri, care are un preț de circa 1200 de ruble, ajungea să îl coste pe producător doar 122 de ruble (7 lei), cu tot cu materiale și salariile angajaților ilegali. Cu alte cuvinte, profitul acestei fabrici ilegale era unul uriaș care, se pare, le aducea celor doi patroni un profit lunar de 1 miliard de ruble, adică aproape 14.000.000 de dolari.

Uleiul fost distribuit și în România.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.