ATENȚIONARE PENTRU ȘOFERI – Ninsoare abundentă pe sectoarele de drumuri naționale din județul Maramureș

0
215

ATENȚIONARE PENTRU ȘOFERI  Vremea a fost apropiată ca valori de termice de normalul acestei perioade, a nins slab pe arii extinse. Vântul a suflat moderat, dar a prezentat intensificări în zona de munte înaltă de până la 50 km/h. La munte și local în zona joasă a fost semnalată ceață. Temperaturile înregistrate au avut valori cuprinse între – 3 grade Celsius și 1 grad Celsius.

Stratul de zăpadă măsura 30 cm la Vf. Iezer, 14 cm la Ocna Șugatag, 11 cm în Poiana Borșa, 10 cm la Sighetu Marmației,  5 cm în Baia Mare, 4 cm la Târgu Lăpuș. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, partea carosabilă fiind acoperită de un strat de zăpadă frământată care are grosimea de până la 1 cm. Ninge abundent, la această oră, pe toate sectoarele de drumuri naționale. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum, să folosească luminile de întâlnire.

Toate utilajele secției de drumuri naționale Baia Mare sunt în trafic și intervin pentru îndepărtarea stratului de zapadă de pe partea carosabilă, respectiv se împrăștie material antiderapant. În zona montană înaltă se intervine cu trei utilaje, tip UNIMOG. Echipaje ale Serviciului Poliției Rutiere sunt în trafic și monitorizează desfășurarea circulației rutiere. Temperaturi înregistrate la această oră: -3 grade la Ocna Șugatag, -1 grad Celsius la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 0 grade Celsius în Baia Mare. Cea mai scăzută valoarea a temperaturii este acum de -3 grade Celsius, la Vf. Iezer.

23 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 23 utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe partea carosabilă și s-a împrăștie material antiderapant, în cantitate de 129 tone. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Un copac s-a prăbușit sub greutatea zăpezii pe DN18, pe sectorul de urcare dinspre Baia Sprie, fără a afecta circulația rutieră.

Drumarii au intervenit și au degajat arborele de pe acostamentul drumului național. Circulația în zonă se desfășoară fără perturbarea traficului rutier. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede că cerul va fi temporar noros. La munte va ninge, iar spre finalul zilei, local, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și vor favoriza formarea poleiului.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.