ATENTIE FERMIERI – În bugetul MADR pe 2014 s-au alocat 473 de milioane de lei pentru subvenţionarea motorinei

0
102

Una dintre noutăţile incluse în bugetul pe 2014 se referă la menţinerea schemei de subvenţionare pentru motorina utilizată în agricultură, suma alocată fiind de peste 473 milioane de lei, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, după aprobarea proiectului de buget al MADR.

„Elementele de noutate în 2014 sunt legate de faptul că menţinem schema de subvenţionare pentru motorina utilizată în agricultură. Avem o sumă 473 de milioane de lei alocată pentru primele trei trimestre din 2014, iar la rectificare vor primi şi banii pentru ultimul trimestru. De asemenea, la capitolul subvenţii apare o măsură nouă, şi anume ajutorul de minimis pentru achiziţionarea tancurilor de răcire, pentru că avem două provocări mari pe lapte. Una la 1 ianuarie 2014, când expiră derogarea pentru calitatea laptelui, şi una la 1 ianuarie 2015, când vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european şi competiţia pe piaţă va creşte foarte mult. (…)”, a spus Daniel Constantin.

Proiectul bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2014 are prevăzută o sumă totală de 19,41 miliarde lei, în creştere cu 7,8% faţă de 2013, respectiv 2,94% din PIB. Circa 5,887 miliarde de lei provin de la bugetul de stat, iar 7,2 miliarde de lei din contribuţia nerambursabilă a UE.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.