ATENȚIE BĂIMĂRENI! VÂNTUL FACE RAVAGII – Autoturism avariat pe b-dul Traian după ce tencuiala de pe un bloc a căzut peste el

2
1846

ATENȚIE BĂIMĂRENI!  La scurt timp după ce Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de vânt în zonele joase ale județului Maramureș, în Baia Mare vântul puternic și-a făcut deja simțită prezența.

Proprietarul unui autoturism marca Opel, parcat pe bulevardul Traian din municipiu, a fost păgubit serios după ce o bucată de tencuială de pe un bloc s-a desprins, din cauza vântului puternic, și a căzut peste mașină.

Proprietarul mașinii va fi nevoit să dea în judecată asociația de proprietari a imobilului repsectiv pentru a-și recupera paguba. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Băimărenii sunt atenționați să circule cu mare atenție prin oraș în astfel de condiții meteorologice pentru a preveni posibile tragedii.

 

Actualizare:

Am fost contactați de către președintele asociației de proprietari a imobilului unde s-a produs incidentul. Mircea Sabău spune că o întâmplare asemănătoare a avut loc și în primăvara anului trecut, însă pe partea dinspre bulevard. Acesta spune că la nivel de asociație, unde activează voluntar, s-au făcut demersuri începând de la ISU și până la primărie, dar deocamdată nu s-a intervenit. Blocul se află pe lista imobilelor care urmează să beneficieze de fonduri în cadrul proiectului de reabilitare termică, arată președintele asociației de proprietari, dar nu se știe când vor fi demarate lucrările.

„Noi am făcut demersuri, am făcut adresă la ISU să vină să ne dea jos ornamentele de pe blocul turn, ne-a trimis primăria adresă. Am făcut dosar de reabilitare a blocului, pentru reabilitare termică. Dosarul a fost aprobat, dar asta durează, eu știu, poate numai pe la anul. Cu domnul Bolchiș am vorbit (Radu Bolchiș, director în Primăria Baia Mare n.r.) cu fondurile europene, dar nu se știe dacă va intra anul acesta în reabilitare sau nu. În dosar avem trecut și reabilitarea liftului, acoperișului și anveloparea”, spune Mircea Sabău.

„Noi, locatarii, nu putem să facem nimic”

Președintele asociației spune că a vorbit cu proprietarii despre această problemă, însă oamenii sun neputincioși: nu au cum să dea jos elementele periculoase de unii singuri. Ar fi necesară intervenția autorităților pentru a nu exista riscul unor incidente.

„Noi suntem benevoli, și eu și administratorul. Suntem doar așa.. Nici la noi nu ar fi asociație de proprietari dacă nu ar fi lift. Deschidem doar o dată la două luni asociația, bani se iau doar pentru curent și lift. Suntem 48 de apartamente. (…)De la etajul 7 a căzut tencuiala. Ce mi-a dat primăria și poliția locală (adrese n.r.) le-am dat mai departe locatarilor, să își dea jos tencuiala, dar nu pot. La blocurile turn, mai ales vizavi de Mara, cad ornamentele. Există pericolul să mai cadă ornamentele și de pe alte blocuri. Și pe bulevardul București stau să cadă toate. Noi, locatarii, nu putem să facem nimic”, ne-a mai spus Mircea Sabău.

Autoritățile locale trebuie să intervină

Deoarece este vorba despre siguranța publică, autoritățile locale, de la Primărie și ISU, ar trebui să intervină pe toată raza orașului pentru a îndepărta elementele care pot provoca tragedii. Din păcate, România este încă țara unde birocrația e mai presus de interesul cetățenilor, astfel că se fac adrese peste adrese, dar efectiv nimeni nu face nimic practic. Astăzi, victima a fost doar o mașină. Mâine, victima ar putea fi un om, un copil. Și atunci cine va răspunde?

Adrian Barbur

Sursă foto: Vasile Dale

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Bani pt. asa ceva nu sunt, in schimb, abia au aprobat o donatie pt. popi si afacerile lor. ????????? Se pare ca domnul ghinionist nu si-a spus destul de pios rugaciunea de dimineata, sau mai rau, nu si-a platit taxa la popa!!!!!

  2. Intr-un stat civilizat nu poti sa faci pe alpinistul utilitar de capul tau,dar toti fiind proprietari cade in sarcina lor sa-si administreze blocul si sa indeparteze pericolul.Administratorul e cel responsabil si obligatia lui era sa indeparteze pericolul.Daca murea vreun trecător?Primaria oricum doarme,sefii isi iau salariile fara sa se implice in problemele comunitatilor iar militia locala sta in boscheti sa vada ca nu cumva sa treci pe rosu, la semafor, cand nu circula nici o masina.O da,sau ii amendeaza pe cei care cultiva porodici pe zona verde dar nu vad iulistile de 2 m de pe terenurile pline de balarii de prin oras( Barbul,aproape de tine,Republicii colt cu Alecsandrii,catre Central Park).Vreau sa vad ziua in care isi dau singuri o amenda pentru fatada de la Administratia Fiscala de pe Crisan?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.