ATENȚIE! – 18 români, internați după ce au mâncat carne stricată din Auchan

1
925
Protecţia Consumatorilor a făcut o descoperire revoltătoare într-un mare magazin, în a două zi de Crăciun.

Comunicatul ANPC: Din ordinul Directorului General al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, dl. Paul Anghel, în urmă articolului din presă în care se prezintă faptul că un număr de 18 consumatori au fost diagnosticaţi şi internaţi cu enterocolită cu salmonela, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, coordonată de dl. Comisar Şef Adjunct Cornel Radu, s-a deplasat în dată de 26.12.2015 ora 10 la sectorul de gastronomie aparţinând Hypermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

În urmă verificărilor s-a găsit la comercializare o cantitate de 15.3kg preparate culinare ( orez sârbesc, piure cartofi, paşte cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar ) care nu respectă condiţiile de depozitare. De asemenea, în spaţiul de depozitare s-a găsit o cantitate de 98.53kg piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă porc, carne la garniţă, crema de zahăr ars având dată durabilităţii minimale depăşită.

În spaţiul de depozitare se află o cantitate de 26.54kg materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, păstrăv) cu etichete reprezentând dată decongelării 23.12.2015, la care decongelarea s-a făcut în condiţii improprii (imersate în apă) ce a condus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător.

Întreaga cantitate de preparate culinare şi materie primă (140 kg) a fost oprită definitiv de la comercializare şi retrasă din circuitul consumului uman.

Pentru deficienţele constatate SC Auchan România SA a fost sancţionată contraventional cu amendă 30.000 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui mentionate si celelalte magazine din crăciunul lui 2014. În fiecare an a fost câte un retailer mare scos în față cu mâncare stricată. Mie-mi pare asta ca fiind o metodă de a arăta că cei de la Auchan vor să îmbolnăvească oamenii, iar ceilalți sunt mult mai buni. Oare să-și fi băgat nasul și vreun concurent?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.