ATENTATE DEJUCATE – Copil de 14 ani, prins în Belgia cu materiale explozive

0
152

ATENTATE DEJUCATE  în Belgia și Franța. Un adolescent a fost reținut într-o suburbie a Bruxellesului, având asupra sa materiale explozive. Totodată, un bărbat suspectat că plănuia un atac de Revelion a fost arestat în sud-vestul Franței, relatează Reuters.

Loading...

În Belgia, adolescentul de 14 ani a fost reţinut la Molenbeek-Saint-Jean, având asupra sa materiale pentru producerea bombelor artizanale, a anunţat miercuri Parchetul din Bruxelles, citat de RTBF.

Împreună cu acesta au mai fost reținuți inițial alți trei adolescenți. Ei se aflau marți după-amiază împreună pe un șantier din apropierea stației de metrou Gara de Vest din Molenbeek, cartierul bruxellez unde au locuit o parte dintre jihadiștii care au comis atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles, conform Libertatea.ro.

Ofiţerii au găsit, însă, în rucsacrul tânărului reţinut produse chimice din care puteau fi făcuţi explozibili. Adolescentul a fost dus la secţie, pentru a fi interogat, în timp ce prietenii lui au fost lăsaţi să plece. De asemenea, poliţia i-a percheziţionat domiciliul băiatului.

“Produse similare au fost găsite şi în dormitorul său. Este vorba de produse care sunt disponibile în magazinele de bricolaj. Tânărul nu prezintă semne de radicalizare şi, după cum spune el, nu are nicio intenţie teroristă. El ar fi căutat pe YouTube clipuri cu explicaţii privind fabricarea unei bombe sau unui cocteil molotov pentru că voia să imite ceea ce vedea în jocurile video”, potrivit Parchetului din Bruxelles.

Anchetatorii nu au finalizat analizarea calculatorului băiatului, însă procurorii au cerut plasarea adolescentului într-o şcoală de corecţie, pentru că nu îşi dă seama de pericolul faptelor sale.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here