ATAC LA ADRESA ROMÂNIEI – Ministrul de Finanțe din Bavaria se opune aderării României în zona euro

1
234

ATAC LA ADRESA ROMÂNIEI  Atac dur al şefului finanţelor din landul Bavaria, cel mai mare din Germania, la adresa României. Ministrul bavarez de finanţe se opune vehement ca ţara noastră şi Bulgaria să fie primite în zona euro.

Nu vrem să discutăm cu numere şi păcăleli, a spus acesta. Potrivit acordului de aderare la Uniunea Europeană, România trebuie să renunţe la moneda naţională, leu, şi să adopte euro. Însă acest moment nu va fi mai devreme de 2022, potrivit oficialilor de la Bucureşti.

Unii discută chiar despre extinderea Zonei Euro. Edmund Stoiber (n.red. – fost premier al Bavariei) şi guvernul bavarez s-au opus puternic la vremea respectivă faţă de aderarea Greciei la Zona Euro pentru că ei nu credeau în cifre. Aşa că astăzi trebuie să fie clar un lucru. Dacă luaţi în considerare o extindere a Zonei Euro nu vrem să discutăm despre numere şi păcăleli, nu dorim o extindere a Zonei Euro spre ţări ca Bulgaria şi România. Noi nu credem că această decizie va face lucrurile mai bune”, a spus Markus Soeder, ministrul de Finanţe din Bavaria.

 

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. ce atac la adresa Ro ? omul spune numai și numai adevărul !!! (nu vedeți ce se întâmplă- țara asta ? infrastructura = nema , sănătatea = la pământ , sis. de pensii-n aer , etc….).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.